weby pro nejsevernější čechy

Poslední třetina rozhodla o vítězství Tygrů nad Berany ze Zlína

Jako bych podobný zápas viděl tuhl sezónu už po několikáté. V první třetině nastoupili Bílí Tygři sebevědomě na led, dali úvodní branku a měli spoustu šancí, které nedokázali proměnit. Jako by podlehli pocitu, že to půjde samo. Do druhé třetiny potom nastoupili profesorsky, soupeř dal jednu branku z leknutí (a s pomocí laxnosti domácích). V tu chvíli se obraz hry dramaticky mění, hosté nabuzení brankou začnou hrát sebevědoměji, začíná se dařit a přidají další góly, takže najednou vedou 3:1 a dokonce i domácí kotel začíná pískat, protože Tygři nejenom že nemají šance, ale jsou zamčeni ve svém obraném pásmu a zdá se, že je jejich přístup (a možná i martinská husa v žaludku) vytrestá.
Třetí třetina potom je z úplně jiného filmu. Nevím jestli za to může rachot v šatně, do press centra není tak dobře slyšet nebo jestli se napijí někde v útrpbách stadionu krve, ale domácí jsou jako vyměnění. Jsou schopni vyvinout na soupeře tlak, chtějí, CHTĚJÍ! dát gól a taky ho dají. Hned několik.
Nakonec se rozloučí z hosty ze Zlína jasným skóre 5:3 a pro tuto chvíli se i vyhoupnou do čela tabulky.
Fanoušci jsou pro tuhle chvíli v klidu, ale jsou i těžší soupeři a tam tenhle model stačit nemusí.

Takhle zhodnotili trenéři utkání pro ČTK:
Filip Pešán (Liberec): „Narazili jsme na výborného soupeře. Ačkoliv přijel ve slepené sestavě, bojoval až do posledních vteřin. Vstoupili jsme do utkání dobře, ale druhá třetina byla z naší strany velmi špatná. Zase to ale vyvážila třetina třetí, kdy jsme se zmobilizovali, sebrali všechny síly a zápas dokázali otočit. Velmi mě mrzí fanoušci, kteří pískají, když se nedaří a nevěří, že tým dokáže zápas otočit. My jsme však i přes ten pískot utkání otočili a ukázali jsme, že nám výsledek ani liberecký fanoušek není lhostejný.“

Robert Svoboda (Zlín): „Byl to hektický zápas. Jako na houpačce. Přežili jsme první třetinu, což nám dalo možnost dostat se lépe do hry ve druhé třetině. Měli jsme hodně příležitostí a dokázali je i proměnit. Vypadalo to, že bychom si mohli odvést nějaké body. Otázkou je, zda by to stačilo, pokud by v poslední minutě druhé třetiny Nosek místo tyčky dal branku. Mrzí nás to, protože domácí ve třetí třetině předvedli obrovský tlak a zvrátili utkání na svou stranu. Podle mého názoru by zápasu slušela remíza po šedesáti minutách. Power play jsme nesehráli vůbec špatně, měli jsme tam i šanci, ale bohužel už jsme na vyrovnání nedosáhli.“

Bílí Tygři Liberec – PSG Berani Zlín 5:3 (1:0, 0:3, 4:0)

Branky a nahrávky: 2. L. Hudáček (Lenc, M. Kvapil), 42. L. Hudáček (M. Kvapil), 43. Ševc (Ordoš, L. Krenželok), 45. P. Jelínek (Ordoš), 59. Redenbach (P. Jelínek) – 23. Kubiš (Okál, Žižka), 30. Řezníček (Popelka, Gazda), 33. Popelka (Václavek). Rozhodčí: Jeřábek, Kika – L. Kajínek, K. Zavřel. Vyloučení: 3:2. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 4086.

Tagy