weby pro nejsevernější čechy

Drážďanský Striezelmarkt číslo 584 otvírá 28/11/2018

I když se tradiční drážďanský Striezelmarkt (s pořadovým číslem 584) otevře až 28/11 na Altmarktu, už nyní tu panuje čilý ruch, aby bylo v den dé všechno úplně špíglnýgl a akorát. Prodejci montují své stánky, tady spíš chajdy, ve kterých by bylo možné přežít celou zimu, na místě už je tradiční ruské kolo –  kolečko, vánoční strom, betlém a tak dále; kdo tu už někdy byl, ví, jak to tu vypadá, pro nové návštěvníky to bude překvápko. Pro všechny potom bude novinka opevnění z betonových zábran, které mají zabránit magorům, kteří by sem třeba chtěli vjet náklaďákem nebo tankem.

Dokonce i tradiční edice hrnečků na punč nebo na svařák bude letos mít barvu betonu, abychom si mohli po letech  připomenout, jaká to byla (dnes) divná doba. Těch hrnečků je vyrobeno padesáttisíc plus speciální edice pětiset osmdesáti čtyř kusů, které jsou číslované, dražší a sběratelské.

Stánků bude 233, program má 184 bodů.

Každý pátek například bude velký program hudební, takže 30/11 zahraje drážďanský Goepelbend, 7/12 dážďanský Posaunenbend, 14/12 (pochopitelně také) drážďanský Swnig a Jazz bend a 21/12 drážďanský Tanzabend.

Na Striezlmarktu se bude platit tolary, k mání jich bude jedenáct za deset euro, i tady je k dispozici sběratelská edice.

 

Dohromady si všichni fanoušci tohoto tradičního vánočního trhu mohou užít jeho atmosféru do sytosti, mají na to 27 dnů.

Tagy