weby pro nejsevernější čechy

Jak malí fakani

Říká se, že když kocour odejde, myši mají pré. Je to tak, tak hrozně moc otřepaná věta … ale bohužel tak hrozně fungující … na naší politickou scénu sedící jako příslovečná zadní část těla na hrnec (aby si užil ještě jednu otřepanou floskuli) No, posuďte sami.
Od té doby, kdy majitel státu, strýko Andrej, pracně vysvětlil národu, že část jeho rodiny jsou magoři, kterým nemá cenu věřit jejich zkazky, byl v českém rybníčku celkem klid. I zarputilá opozice celkem pochopila, že ten člověk neodstoupí, a kdo se v tom bude moc vrtat, bude odstoupen sám. A bylo ticho a všichni makali (nebo to alespoň předstírali). Ledva si ale strýko Andrej odskočil dost daleko, až za Atlantik – jednak poradit tamějšímu realitnímu příštipkáři, jak se vydělávají pořádný peníze a druhak trochu přátelsky pokecat s někdejšími soupeři ze CIA – už je doma rebélie! Co všechno se za ty tři dny nepřítomnosti Pána stihne stát! A samozřejmě, že úplnou náhodou. Úplnou náhodou, ve chvíli, kdy se letadlo se strýkem Andrejem sotva odlepilo od země, se objevila na veřejnosti zprávaz vyšetřování kauzy Čapí hnízdo, že se tam kradlo a šidilo ještě víc, než evropská představivost může kdy načrtnout.
Z toho načasování snad policii ani nemůžeme podezírat, protože to by dokázal snad jen Bůh, a na toho se v Čechách nevěří. Stejně zázračně se zrovna v těchto dnech objevila v médiích fotka ze sněmovního mejdanu, kde se skákalo po stolech a pařilo na kytary. Co na tom, že je to věc nejméně půl roku stará. Doteď to asi nikdo (ani z těch velmi pohoršených) ani netušil, že jo. Pro ty, kdo dělají překvapené nad tím, jak dokáže levicový plebs řádit v opojení moci,
bych moc doporučoval najít si něco o znárodňování továren a šlechtických sídel na konci 40. let minulého století. Úcty tam bylo asi tak stejně jako teď ve sněmovně.
A protože náš milý strýko je na třídenní návštěvě, je potřeba i doma vytáhnout třetí trumf. A daří se. Policie vtrhla do firmy Kapsch, podivuhodně provázané s vládním ANO, a za ruku tam chytla mimo jiné i univerzálně nevinného pana Faltýnka, rádoby druhého muže hnutí.
(Rádoby – neboť ve hnutí jen Jeden káže!).

To by se z toho jeden ťok. Rebélie na rebélii! Jen těžko říct jak dlouho potrvá po přistání majitele státu na letišti Václava Havla. Mnozí by si jistě přáli, aby se tentokrát „letělo“ postaru rovnou do Ruzyně, ale asi to vyjde jinak. Padne pár výchovných pohlavků, pár funkcionářů změní resort a opozice …. kde vlastně je … ta opozice? Zase zmizí jak malí fakani, když rozbijí okno.

Tagy