weby pro nejsevernější čechy

… vzpomeňte si … pytlíček s koblihou zadarmo!

Proč jsi to udělal!? Jak tě to mohlo napadnout?? kárá matka syna. Já za nic nemůžu … voni to dělali taky, brání se on. Tak asi v takové mentální výši máme svého předsedu vlády. Babiš, opět jako univerzální zbabělec, nic neudělá a čeká na krok protistrany, aby ji v zápětí obvinil ze všeho neštěstí. Nestydí se před sebou mávat odpovědností za mrtvé, která prý padá na hlavu těm, kdo nedopustili další týdny vládní nečinnosti. A přitom neschopnost premiéra kombinovaná s chorobnou touhou všechno řídit je do nebe volající.

Jediná jeho schopnost spočívala v tom, poklonkovat několika soudruhům opájejících se mocí (z jejichž kyselého lůna sám před časem vypadl) a to vše za mrzkou podporu jeho menšinové vlády. Což ve svém důsledku vedlo až k ohrožení obranyschopnosti republiky. Za zmínku ještě snad stojí ta předvolební touha projednávat zahrádkářský zákon namísto přípravy na podzimní pandemii. Ano, tam někde začíná zodpovědnost za současný zvýšený provoz českých krematorií, Babiši!

Ale při hledání příčiny dnešních smutných dní můžeme couvat v čase ještě dál. Třeba k lhostejnosti lidí k tomu jak jim vládne soudem uznaný práskač STB ( koho to dneska zajímá … co to vytahuješ, že) nebo (ne)majitel podniků, které zjevně kradou peníze malých podnikatelů, násilně přebírají konkurenční podniky anebo rovnou tráví pole nebo řeky… až se dostaneme k těm rozzářeným očím, které dostaly nějakou tu tisícovku navíc, fejkové roušky do schránky či tenkrát … vzpomeňte si … pytlíček s koblihou zadarmo. Zadarmo! Kolik takových je asi teďka na JIPce nebo rovnou pod víkem….

Pokud se ale vrátíme do současnosti je třeba premiérovi připomenout, že to není opozice (přes všechny její chyby) kdo spustil tento víkendový čardáš. Jsou to především komunisti, kteří tenhle poker neodhadli a složili karty ve kterých asi už nic nebylo. Nebo už i jim Babišova politická mrtvola smrděla až příliš. Fiktivní matka ze začátku článku má jednoduché řešení. Kluk dostane pár facek a pořádnýho zaracha. Doufám, že v Babišově případě to dopadne podobně.

Tagy