weby pro nejsevernější čechy

Tuto neděli se v Liberci konají Tatrhy a Krajský Den Země

Kraj a Tatrhy chtějí opravit planetu.

Jarní Tatrhy propuknou druhý víkend v dubnu v parku u libereckého zámku. Oblíbená akce se po roce vrací do Liberce a pořadatelé slibují řadu novinek a překvapení. Originální komunitní trhy, které za poslední roky přilákaly na nečekaná místa v Liberci a Jablonci tisíce lidí, otevírají svou sezónu v dubnu s bohatým programem a řadou novinek. Jarní Tatrhy se poprvé spojí s oslavou Dne Země, který pořádá Liberecký kraj. Na akci se podílí i Statutární město Liberec.

Krajský Den Země je příležitost představit neziskové organizace, které se zabývají ochranou přírody a životního prostředí,” popisuje Jiří Löffelmann, člen rady kraje pověřený řízením rezortu životního prostředí, zemědělství a rozvoj venkova. „Spojení s Tatrhy je docela přirozené, není to komerční akce a dlouhodobě se v jejich programu podobná témata objevují,“ dodává.
Tatrhy jsou unikátní především kombinací festivalu jídla, design marketu, hudby a blešího trhu. U příležitosti Dne Země se ale přidá řada novinek.

Vytvořili jsme celou novou zónu řemeslníků a služeb, kde vám opraví vaše rozbité věci,” popisuje některé novinky jedna z pořadatelek Tatrhů Klára Kašparová. „Věci, když doslouží, tak se mohou buď „Opravit, nebo vyhodit“. A to je i téma letošního ročníku.

Kromě oblíbených bister a designérů z celé republiky tak na Tatrzích najdete i ukázku elektroautomobilu Tesla nebo stan oblíbených přednášek z konference TED. Těšit se můžete také na dílny a atrakce pro děti i dospělé.

Jedinečný by měl být také koncert harfenistky Barbory Plaché, která koncertovala i pro dánského a švédského krále a patří k evropské špičce.

Tatrhy a Den Země začínají v neděli 14. dubna 2019 od 10:00 a budou trvat celý den. Akce se koná v parku Clam-Gallasů a zahradách libereckého zámku, hned vedle Šaldova náměstí.

Více informací:

Veronika Iblová, +420 605 214 995, ahoj@tatrhy.cz
www.tatrhy.cz
www.facebook.com/tatrhy

Tagy