weby pro nejsevernější čechy

Volejbalistky Dukly Liberec získaly na Mistrovství ČR druhé místo

Šest týmů mladých hráček bojovalo od 4. do 7. dubna 2019 v Liberci o prvenství na Mistrovství ČR juniorek ve volejbale.

Ve finále se utkaly dva týmy, které ovládly v základní části své skupiny – VK Dukla Liberec a SG Ludvíka Daňka Brno. Brněnské hráčky nakonec vyloupily domácí Liberec a radovaly se z titulu mistryň ČR.

Těší mne, že po dlouhé době vidíme na předních místech v juniorské kategorii opět tým z Liberce, tentokrát Duklu. Doby, kdy se Textilana, Slavia či Technická univerzita Liberec objevovaly na předních pozicích, jsou minulostí. Proto nám výsledky Dukly dělají radost,“ uvedl Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Finálový turnaj byl ve čtvrtek a v pátek rozdělen na dvě skupiny po třech družstvech. V té první odehrály své zápasy hráčky domácí Dukly Liberec, pražského Olympu a Plzně. V druhé proti sobě nastoupily týmy z Brna, Frýdku-Místku a Šternberku. Z těchto skupin pak první dva týmy postupovaly do semifinále, poslední spolu bojovaly o páté místo.

V prvním semifinále na sebe narazil domácí Liberec a Frýdek-Místek. Zápas skončil jasným skóre 3:0 pro Duklu a ta se mohla těšit na finálové představení před vlastním publikem. V druhém semifinále se utkaly Brňanky s Olympem. Tým z Vršovic nakonec podlehl svým sokyním 0:3 a v neděli je čekal boj o třetí místo. V posledním sobotním utkání, které pro jeho vítěze znamenalo páté místo, proti sobě postavilo volejbalistky Plzně a Šternberku. Šťastnější byly nakonec Západočešky, které lépe zvládly koncovky a zvítězily 3:0.

V nedělním finále poměřila síly družstva, která dominovala po většinu soutěže. O vítězkách extraligy nakonec rozhodl výsledek 3:1, který uhrály hráčky Brna. Domácí hráčky Liberce se tak nakonec musely spokojit „jen“ se stříbrnou medailí.

Za tým Dukly Liberec pod vedením zkušeného trenéra Josefa Smolky nastoupily hráčky Čermáková Kristýna, Majorová Tereza, Míková Nicole, Veselská Sára, Věcková Viktorie, Smolková Michaela, Šulcová Lucie, Bartůňková Daniela, Bartošová Michaela, Bartošová Karolína, Nováková Štěpánka a Kolářová Lucie

Josef Smolka, Dukla Liberec

Tagy