weby pro nejsevernější čechy

FEST Broukovec!

…a tak jsme se rozhodli! … Tedy … abychom začali od začátku: Po dvaceti letech nepřetržité činnosti, po dvaceti letech harcování po všech vlastech Českých, prostě po těch všech zkušenostech se Broukovcovo Kamdivadlo rozhodlo, že řádnou porci toho, co kde vidělo, musí přivést do své rodné České Kamenice. A že toho vidělo! Vidělo nesčetnou spoustu lidí nadšených do ochotnického divadla, vidělo nesčetně jejich zdařilých představení ….  a také vidělo, jak těžké je ( a samo to také zažilo) prosadit se na jakékoliv jeviště. Jaká bezradnost a často i neochota, ba i přezíravost vládne mezi divadly a kulturáčky, když mají na svá podia pustit amatéry, které nikdo nezná, a raději hrají na jistotu a zvou rádoby slavné tváře z televizí, a to v divadelních kusech někdy velmi podivné úrovně.

Každý divadelní odborník vám potvrdí, že hranice mezi profesionálním a ochotnickým divadlem neexistuje. Je to taková zvláštní zóna prolínání kvality, kdy profík občas selhává a amatér exceluje – a samozřejmě i naopak. V tom je Thálie naprosto spravedlivá. A v této zóně vzniká spousta krásných představení, která ovšem vidí pouze ti věrní diváci toho kterého souboru a samozřejmě, tu a tam, festivalové publikum a odborné poroty. Jaká škoda! Jaká škoda nevidět tolik talentovaných lidí, jaká škoda nevědět, že ochotníci nehrají jenom veselé odrhovačky, ale že umí vzít za vážnou notu, tančí, zpívají a to pro velké i malé diváky.

A tak jsme se rozhodli! Počínaje letošním rokem (letos konkrétně 11. 5. 2019 !), pořádat divadelní FEST BROUKOVEC! Festival, který dá další šanci na setkání mezi jevištěm a hledištěm. Těšíme se na vás! Podrobný program a další informace na plakátech a facebookovém profilu FEST BROUKOVEC.

 

Tagy