weby pro nejsevernější čechy

Činoherní studio i letos uvede svou DIVADELNÍ ZAHRADU

Činoherácká sezóna s pořadovým číslem 47. a přízviskem Kdo z koho je na samém konci (tedy, zbývá ještě velkolepá premiéra Snu noci svatojánské na hradě Střekov). Pro nedočkavce a netrpělivce (k nimž patří i autor) je připraven již tradiční předkrm před sezónou novou nebo, chcete-li, nášup posezónní.

V předposledním týdnu letních prázdnin se v romantickém lesoparku Českého rozhlasu Sever v Ústí nad Labem v těsném sousedství prvorepublikové Wolfrumovy vily uskuteční 4. ročník festivalu DIVADELNÍ ZAHRADA. Oblíbená a hojně navštěvovaná divadelní přehlídka nejen o Shakespearovi i letos nabídne šest dnů plných divadla a to opět pro všechny věkové kategorie. Pět her pochází z repertoáru Činoherního studia, přičemž festival zahájí horká novinka, komedie Sen noci Svatojánské, kterou Činoherní studio poprvé představí na hradě Střekov koncem tohoto června.
V ústecké derniéře diváci Divadelní zahrady uvidí lesnický thriller Ticho po pěšině (takže poslední možnost, nenechte si ujít, pozn.aut.), další prostor v programu dostanou divácké jistoty Zkrocení zlé ženy a Benefice. Pro děti je připraveno odpolední představení pohádky Astrid Lindgren Ronja, dcera loupežníka. Závěr Divadelní zahrady bude patřit inscenaci Obludov pražského A studia Rubín, kde v režii Jana Prušinovského exceluje trojice herců Jan Plouhar, Lukáš Příkazký a Pavel Šimčík.

Divadelní zahrada 2019
4. ročník divadelního festivalu nejen o Shakespearovi
zahrada Českého rozhlasu Sever v Ústí nad Labem
19. až 24. srpna 2019
program:
pondělí 19. 8. ve 20.00: William Shakespeare: Sen noci svatojánské (ČS)
úterý 20. 8. ve 20.00:Anna Klimešová a kol.: Ticho po pěšině (ČS)
středa 21. 8. v 17.00: Astrid Lindgren: Ronja, dcera loupežníka (ČS)
čtvrtek 22. 8. ve 20.00: William Shakespeare: Zkrocení zlé ženy (ČS)
pátek 23. 8. ve 20.00: Ingrid Lausund: Benefice aneb Zachraň svého Afričana (ČS)
sobota 24. 8. ve 20.00: Jaroslav Žváček: Obludov (A studio Rubín)

(tisková zpráva Činoherní studio)

Tagy