weby pro nejsevernější čechy

Rumburská nemocnice: klinická smrt+

V úterý 9/7/2019 zasedalo mimořádné zastupitelstvo města Rumburk a protože neuvolnilo finance na uhrazení dluhu s velkou pravděpodobností rozhodlo o dalším osudu Lužické nemocnice. Hned zítra zasedá valná hromada společnosti, která může navrhnout představenstvu vyhlášení insolvence nemocnice. I v tom případě může nemocnice fungovat dál v krizovém režimu, otázkou zůstává, kolik zaměstnanců, kteří zatím výpověď nepodalo (zatím jich je podáno sedm) tak neučiní právě teď.

Podle kuloárních informací, které krátce po zastupitelstvu prosákla na veřejnost, že budou následovat ještě další jednání mezi rumburskou nemocnictví , VZP a Ministerstvem zdravotnictví. Nakolik jsou pravdivá a jakou mají naději nám ukáže už zítřejší valná hromada.

Kromě politiků se do celé věci zapojila i veřejnost, která v minulém týdnu jela demonstrovat před Krajská úřad do Ústí nad Labem. Kolem 200 demonstrujících občanů však situaci nepomohla. Jeden ze zástupců občanské iniciativy Zachraňme nemocnici v Rumburku, podal dnes trestní oznámení naÚstecký kraj, Krajskou zdravotní a Všeobecnou zdravotní pojišťovnu. Můžeme také očekávat, že se v blízké době setkáme s bannery varujícími před městem bez zdravotní péče, které budou umístěny v místech příjezdu do města.

Tagy