weby pro nejsevernější čechy

Deset let pod Vanou–CafeMax 1.

V krátké a úzké uličce, ohraničené z jedné strany budovou krajského úřadu, kterému dominuje známá Vana, se v posledním roce dějí velké věci. Pivovarská  ulice, což je její oficiální název, se výrazně proměňuje a začíná se stávat dalším komunitním kulturním a společenským centrem a místem setkávání lidí (novému ústeckému fenoménu Pivovarská se bude redakce věnovat v rozsáhlejší reportáži).

Prvním podnikem, který sem začal lákat lidi a v průběhu let se vypracoval na uznávanou kulturní instituci, byl CaféMax, který v sobotu 3. srpna oslavil  DESET LET trvání. Roztomile malý a útulný  barkavárnaklubvinárna s kapacitou nějakých 40 míst dokazuje, že vůbec nezáleží na velikosti či honosnosti prostoru, ale že vše je, jako vždy, o lidech. Srdcem a duší podniku jsou Honza a Věrka, výčet všech funkcí, které v Maxu zastávají, by byl dlouhý od uklízečky přes zásobování, obsluhu, dramaturgii programu, dýdžejování až k managingu. Prostě kluk a holka pro všechno. Za těch deset let nabídli Ústečanům neskutečné množství akcí a obohatili tak výrazně kulturní nabídku města na soutoku Labe a Bíliny.

Sobotní oslavy se nesly v radostném a veselém duchu, i když úplně první gratulanti, hudební těleso  INVENTA STORCA,  předvedli sice skvělý hudební nářez, leč v mírně depresivním ladění. Poté už se ale v uličce a po setmění i uvnitř Maxu tančilo a juchalo na bujarou a veselou notu, ať už na LA BANDU DE CONTENEDOR  nebo na skvělé  UNIVERSAL SWING BROTHERS, závěr oslav obstaral hudebně DJ JAYL FUNK. Gratulantů a spokojených návštěvníků bylo opravdu hojně, počasí vymazlené a k celé pohodě přispěla i skutečnost, že se připojili zdejší spřátelené podniky, výtečné burgy připravující Tortuga Bay, své prostory nabídl i Barel a dobroty a úsměvy přidal i sympatický bezobalový obchůdek s kavárnou Špajz.

Bylo to skvělé a přejeme Maxu nejméně dalších deset výživných let.  A DĚKUJME, Honzo a Věrko!

Tagy