weby pro nejsevernější čechy

Flašinetáři se po roce opět vracejí do Liberce (14. a 15. srpen 2019)

Kolem tří desítek flašinetářů z šesti zemí světa se sjede do Liberce. Krajská metropole totiž hostí 14. a 15. srpna mezinárodní festival Liberecký flašinetář. Krom domácích účastníků
dorazí také flašinetáři ze Slovenska, Rakouska, Německa, Polska a Švýcarska.
Za Libereckým flašinetářem stojí už desátým rokem nadšený pořadatel Jiří Volný. Podařilo se mu  vybudovat akci s mezinárodní pověstí, na kterou míří flašinetáři z několika zemí Evropy,“ uvedla Květa Vinklátová, radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.
Slavnostní přivítání všech flašinetářů se uskuteční 14. srpna od 16 hodin před libereckou radnicí, kde zazní všechny nástroje. Od 19 hodin pak následuje koncert v kostele svatého Kříže v Liberci.


Ve čtvrtek 15. srpna pak budete možno se od 10.00 do 16.30 zaposlouchat v centru Liberce do hry flašinetů. Vše ukončí závěrečný koncert v Art-café  Oblastní galerie Lázně.
Připraven je také doprovodný program, a to v podobě loutkového divadelního představení Jána Harusjaka z Divadla pod balkónom, dále pak ukázka hry velkého pouťového flašinetu. Rovněž
bude možno zaposlouchat se do kramářských písní v podání Markéty Ježkové.

Tagy