weby pro nejsevernější čechy

Město bude partnerem nového projektu Nákupy Liberec

Statutární město Liberec se ode dneška stalo partnerem nové online prodejní platformy s názvem Nákupy Liberec, která má místním podnikům a živnostníkům pomoci snížit ekonomický dopad pandemie koronaviru a přilákat nové zákazníky.
Online platformu Nákupy Liberec připravuje Městská inovační asociace (MIA) ve spolupráci s českými firmami Qerko a populární přepravní platformou Liftago. Město v roli partnera projektu pomůže především s propagací a marketingovou podporou projektu. Služba tak nebude zatěžovat rozpočet města.
Podle primátora Liberce Jaroslava Zámečníka je jakákoliv pomoc lokální ekonomice důležitá a v současné nelehké situaci velmi zásadní.
Zkušenosti ze zahraničí ukazují, že jakákoliv pomoc lokálním obchodníkům a výrobcům je jednou z důležitých podmínek pro zachování a rozvoj kvality života ve městě a v regionu. Proto jsem rád, že jsme se mohli jako partneři připojit k projektu, který takovou podporu zdejším obchodníkům nabídne,“ říká primátor Liberce Jaroslav Zámečník.
Podstatou služby bude nákupní portál, kde si obyvatelé Liberce můžou objednávat zboží z místních obchodů nebo jídlo z restaurací a bister. Následně si ho vyzvednou v podniku, nebo si ho nechají přivézt domů kurýrem. To vše za výhodnějších podmínek než u běžných služeb.
Město Liberec už dříve hledalo možnosti, jak podpořit drobné podnikatele, kteří čelí silné konkurenci obřích obchodních center a kvůli epidemii často přišli o možnost přímého prodeje prostřednictvím svých kamenných provozoven.
Nakonec jsme vsadili na spolupráci při startu zcela nového a současně pilotního projektu Nákupy Liberec, který veřejnosti nabídne nové online prodejní tržiště a obchodníkům silnou podporu při prodeji jejich produktů. Věřím, že to ocení jak místní živnostníci, ať už provozovatelé kaváren, bister, obchodů s regionálními potravinami, nebo třeba tvůrci řemeslných a uměleckých věcí, tak jejich zákazníci,“ říká náměstkyně primátora pro strategický rozvoj a dotace Radka Loučková Kotasová, která partnerství s novou online platformou za město Liberec dohodla.
Už před příchodem pandemie jsme se s Liftagem kromě přepravy lidí začali orientovat i na přepravu zásilek. Tu dnes využívají velké společnosti i malí živnostníci a jsme rádi, že díky platformě Nákupy Liberec s ní můžeme pomoci dalším podnikatelům. Těm jsme schopni nabídnout rozvoz jejich zboží k zákazníkům buď expresně s doručením v řádech desítek minut od objednání nebo na předem zvolený čas.Vše za pomoci místních kurýrů, kteří již dnes ve městě zásilky rozvážejí“ dodává za Liftago Jakub Plojhar, který má na starosti Business Development.

Nakolik obchodníci šanci zapojit se do nového projektu využijí, záleží hlavně na nich. MIA ve spolupráci s městem Liberec dneškem zahájila první fázi kampaně, která má za cíl oslovit a přesvědčit ke spolupráci právě prodejce a výrobce. Ti se už nyní mohou začít registrovat na webu www.nakupyliberec.cz, kde získají informace, jak bude služba fungovat a jaké možnosti a podporu jim umí nabídnout.
„Velmi si vážíme spolupráce s libereckou radnicí. Nákupy Liberec jsou společný projekt několika českých firem, které mají nejen mnoho let zkušeností s technologickými službami, ale hlavně mají dlouhou historii podpory malých firem. Uděláme všechno proto, aby jim projekt pomohl překonat těžké období, byť nabízíme pouze nástroj, se kterým musejí pracovat hlavně oni sami,“ vysvětluje jeden z autorů projektu Nákupy Liberec Jura Ibl.

Tagy