weby pro nejsevernější čechy

Přineste kuřata a setkejme se, zaznělo poprvé z ústeckého Činoheráku

https://www.youtube.com/watch?v=frJhNJkttloJe chvályhodné a především potřebné, že vedle Veřejného sálu Hraničář vzniká v Ústí další vstřícný a návštěvníkům otevřený kulturní prostor s rozmanitou nabídkou. Od letošní sezóny totiž Činoherní studio vedle běžné divadelní produkce nabízí i poměrně bohatý a pestrý off program.  Ve Varšavské přes léto upravili foyer s barem a rozhodli se otevřít jej návštěvníkům i ve dnech, kdy divadlo nehraje. Vrací se oblíbený Open mic, chystají se koncerty či vystoupení DJs. A poprvé jsme se taky v pátek 25.října mohli setkat s akcí PŘINESTE KUŘATA. Název sice evokuje velkou grilovačku, ve skutečnosti jde však o pokus představit soubor divadla v jiném úhlu, než jak se s ním potkáváme na prknech při běžných představeních. Základ celého večera tvoří improvizované výstupy herců na jednotné téma, kterým bylo v prvním pořadu cestování.

Pro pilotní večer zvolili herci jakýsi hybridní formát (což nebudiž chápáno nijak pejorativně), něco mezi stand up comedy a Partičkou. Dlužno říci, že se s pozicí prvních zastřelovačů poprali všichni herci i průvodkyně večerem Jindřiška se ctí. Celý večer měl spád, dobrý rytmus, jednotlivá vystoupení přiměřenou délku. Osobně jsem ocenil především obě hudebně — písňová intermezza a asi nejvíc mne pobavilo Dědochovo tlumočení cestovatelské přednášky do znakové řeči. Krásným zpestřením bylo i spojení s nepřítomnými herci Honzou Plouharem (Ostrava), Aničkou Fišerovou a Honzou Jankovským (Tatry) prostřednictvím skype. A že šlo o večer vydařený, o tom svědčily reakce diváků ve zcela zaplněném prostoru foyeru Činoheráku.

Zajímá vás, proč vlastně název PŘINESTE KUŘATA? A máte chuť v příjemné domácí atmosféře pobýt se svými oblíbenými herci z Varšavské? Smějete se rádi? I sami sobě? Pak příště nezaváhejte a hlídejte si program Činoherního studia, kde se improvozační večery Přineste kuřata budou objevovat v nepravidelném rytmu v průběhu celé sezóny. Stojí to za to.

V první večeru účinkovali : jako host ČS Martin DĚDOCH (jo, ten mě hodně bavil), stálice souboru sympaťák Lukáš ČERNOCH, čerstvá držitelka významné divadelní ceny Zuzana McThalie TRUPLOVÁ, výtečný a všestranně nadaný Petr UHLÍK, příležitostný herec Yehor KONDRATYUK a hudební složku obstarával Tonda KROPÁČEK.

Tagy