weby pro nejsevernější čechy

Politicko – výchovné okénko s kulturní přílohou

Jasně, Petis odjel na dlouhý trip na Visacích Houpacích koních na výlet po – pro tentokrát – sjednocené republice a já, místo abych šéfoval, musim do práce.

Protože se mi ale líbí Petrův mustr, zkusim to narazit na stejný kopyto. Jenomže politickovýchovný sloupek jsme si odbyl už dopoledne,  dávám jenom tenhle odkaz: I když to často, kurvafix, vypadá, že je všechno na kočku, na prd a na hovno, tohle byla jiná zkušenost. 

Sám se divím, jak jsem byl optimistický.

Pochybuju, že by mi to vydrželo, kdybych dneska zašel na debatu o plánované stavbě dalšího nákupního střediska na Střekově, mám výhodu, že už to nestihnu. Vy možná jo. Přeju vám tedy pevné nervy.

A teď už snad něco trošku kulturního.

Vyšly další dvě desky, které jsou asi spíš pro starší a  pokročilé, ale já je klidně zkusim vnutit i mladším. Optimistická a poněkud jiná je nová Třecí plochy. V termínové listině tour, které jede kapela Mňága a Žďorp na podporu téhle desky, není žádný okres na severu, takže zbývá Praha.

Asi ještě horší bude někde vidět Bílou nemoc, která vydala (po patnácti letech!) desku …v tichu mezi slovy…

Nové písně nejsou tak docela nové, některé už jsou obehrané na minulých koncertech, ale výběr je to báječnej. Spíš než jako pozvánku na koncertu to berte jako pobídku pro severočeské promotéry, kteří asi tolik nevydělají, ale připraví osvěžující večer pro posluchače.

To je asi blbost, že jo)

Tak jsem to aspoň zkusil.

Sakra, ještě bych psal a psal, protože se toho děje opravdu hodně, ale to už by nikdo nečetl a třeba by nám chybělo příští týden. Takže jenom krátce:

V kinech má premieru nový film, na který se opravdu těším. Jsou to Vlastníci a třeba někdo viděl divadelní představení Společenství vlastníků, které je stejná verze, ale už dlouho hraná, téhož. Ústečtí znají z Kultu.

Vychází fakt hromada knih. Některé tu máme připravené na speciální předvánoční seriál, na co ale čekám fakt se zvědavostí, je KREV, SLZY A SPERMA. Čítanka filmového braku. Jde o pokus vykročit mimo toto tradiční pole, mezi díla považovaná za braková, pokleslá, vulgární, drastická určená pro otrlého diváka, která si ale někdy právě díky svým opovrhovaným vlastnostem vydobyla status kultovních děl. Správné čtení od období adventu.

 

A v pátek hraje v Liberci Jarda Jágr.

Na politiku se ho ptát nebudu.

Tagy