weby pro nejsevernější čechy

Ústecká ZOO se po nucené pauze znovu otevře návštěvníkům

Ústecká zoologická zahrada po dohodě se svým zřizovatelem, městem, otevře své brány veřejnosti v pátek 1. května.

„Návštěvníci budou mít možnost se přijít podívat na zvířata ve venkovních expozicích a využít areál pro procházku o čtyři dny později, než je povoleno, abychom měli dostatečný čas pro zajištění všech bezpečnostních opatření pro naše zaměstnance i chované druhy,“ sděluje ředitel zoo Roman Končel.

Areál zoo bude sloužit víceméně jako park s možností využití toalet se zvýšenými hygienickými opatřeními. Občerstvení pro příchozí zajistí v prvních dnech pouze nápojové a potravinové automaty, s postupným uvolňováním opatření budou následovat výdejová okénka a posléze celé restaurační prostory v průběhu následujícího měsíce.

„Žádáme návštěvníky, aby při návštěvě dodržovali vzdálenost dvou metrů od ostatních, zvláště v prostorách pokladen, a využívali především možnost platit kartou. Neshromažďovali se ve větším počtu osob na frekventovaných místech, jako jsou dětská hřiště nebo prostory vyhrazené pro kuřáky. Dbali nejen na své, ale i na zdraví ostatních a nosili po celou dobu v areálu roušku. I nadále platí dočasné zrušení pravidelných předváděcích akcí se zvířaty, aby nedocházelo k větší koncentraci osob u jednotlivých expozic,“ doplňuje tisková mluvčí Nikola Roštejnská.

(zdroj Ústecký deník)

Tagy