weby pro nejsevernější čechy

Činoherní studio předpokládá návrat k divákům v polovině června

Plánovat cokoli při současném vládním hurástylu slibuji, co jsem odvolal a odvolávám, co jsem slíbil (či naopak) je opravdu obtížné. Přinášíme vyjádření uměleckého šéfa a režiséra Činoherního studia, které dává kulturně vyhladovělým divákům alespoň nějakou naději. A ta, jak známo, neumírá nikdy. Proto je to naděje.
Vyjádření uměleckého šéfa Davida Šiktance k následujícím týdnům Činoherního studia.
Vážené divačky, vážení diváci,
vývoj pandemické situace, jakkoli v mnoha ohledech příznivější než v jiných zemích, nás přinutil – stejně jako mnoho z Vás – přehodnotit původní plány. Rozezkoušenou Antigonuproto uvedeme až na podzim, kdy její premiérou otevřeme novou divadelní sezónu. V té stávající se totiž zpět do divadla nevrátíme a hrát pro Vás budeme pouze venku, na hradě Střekov a v areálu termálního koupaliště v Brné.
Kromě známých titulů z našeho repertoáru – Sen noci svatojánské, Benefice aneb Zachraň svého Afričana, Pan Kolpert a Ronja, dcera loupežníka– uvedeme také dvě novinky. Už dříve inzerované Pábitele sestavené z textů Bohumila Hrabala. A vedle nich Bratrstvo kočičí pracky, které poněkud netradičně vstoupí do světa Jaroslava Foglara a které bude určeno pro rodiny s dětmi. Program navíc doplní Rozmarné léto hostujícího Divadla v Celetné.
V tuto chvíli stále čekáme na podrobnosti týkající se rozvolňování stávajících opatření, přesný program proto zveřejníme v následujících týdnech. Předpokládáme však, že bychom začali hrát v polovině června.
Děkujeme za podporu, které se nám od Vás dostává. Vážíme si jí. A těšíme se na shledanou.
Srdečně,
David Šiktanc
(zdroj Činoherní studio)
Tagy