weby pro nejsevernější čechy

Velké loučení! Lukáš Krenželok končí úspěšné angažmá u Bílých Tygrů

Po šesti úspěšných sezonách se s Bílými Tygry loučí Lukáš Krenželok. Šestatřicetiletému forvardovi končí k 30. 4. 2020 smlouva a s klubem už se nedohodl na nové. Byl nedílnou součástí týmu, který v roce 2016 získal historický titul, zároveň výraznou měrou pomohl Bílým Tygrům ke dvěma stříbrným medailím a celkově čtyřem Prezidentským pohárům pro vítěze základní části.

Krenželok toho za šest let u Bílých Tygrů stihl opravdu hodně, a pod Ještědem tak zanechal nesmazatelnou stopu. Zároveň tu prožil bodově nejhojnější léta své kariéry. Za Bílé Tygry naskočil v Tipsport extralize do 348 utkání, v nichž nastřádal 156 kanadských bodů. V libereckém dresu zároveň překonal metu 900 startů v nejvyšší soutěži. V mistrovské sezoně navíc po osmi letech nakoukl i do reprezentace, když sehrál dvě utkání v rámci Euro Hockey Tour proti Rusku. Zkušený útočník se nakonec dohodl na jiném angažmá v rámci extraligy.

Vyjádření sportovního ředitele Filipa Pešána:„Lukáš Krenželok se podílel za posledních pět let na všech úspěších našeho klubu. Stal se výraznou osobností a jedním z nejpevnějších základů naší organizace. Osobně mi bude chybět nejen jako hráč, ale i jako člověk. Věřím si, že jeho budoucí angažmá bude opět velmi úspěšné. Klub, který ho získá, ještě neví, jakou osobnost si přivádí. Za celou organizaci mu děkuji a přeji mu jen to nejlepší do dalších let.“

Profil Lukáše Krenželoka

Ostravský rodák začal svou kariéru ve Vítkovicích, kde se od juniorských kategorií vypracoval až do A-týmu. Působil zde od ročníku 1999/2000 až do léta 2009. Právě v jeho poslední vítkovické sezóně dokázal se svým týmem získat stříbrné medaile. V semifinálovém souboji proti Slavii padl do oka trenéru Vladimíru Růžičkovi, který ho následně přesvědčil k přestupu do tohoto pražského klubu. Lukášova štace v nejstarším českém hokejovém klubu trvala celé 4 sezóny.

Po třech vynikajících sezónách sešívaných přišel ročník 2013/14, který byl pro Lukášovo slávistické angažmá labutí písní. Po sezóně se nepohodl s vedením a z týmu odešel. Později přijal nabídku Liberce, do jehož kádru se zařadil před začátkem přípravy na sezonu 2014/15 společně s dalším exslávistickým hráčem Petrem Jelínkem. Spolu s Jelínkem se rychle zařadili mezi útočné opory Bílých Tygrů a společně s Jánko Lašákem nastartovali nejúspěšnější období v historii klubu. Po zisku mistrovského titulu a Prezidentského poháru v roce 2016 navázal tým na své výkony i v další sezóně a Krenželok se tak podepsal pod zisk titulu vicemistra a další prezidentskou trofej. Tuto sbírku Tygři s Krenželokem v sestavě znovu rozšířili v sezónách 2018/2019 a 2019/2020. Celkem tak Lukáš Krenželok vyválčil v dresu s Tygrem na prsou 1 titul mistrovský, 2 vicemistrovské a 4 Prezidentské poháry.

Tagy