weby pro nejsevernější čechy

Činoherní studio přichystalo pro diváky Letní štaci

Pro kulturně vyhladovělé diváky i pro své příznivce přichystalo Činoherní studio velkolepou nabídku představení pod širým nebem a na zajímavých místech v Ústí. Čekají nás dvě premiéry, jeden host a celkem devatenáct představení, která budou odehrána na hradě Střekov, na termálním koupališti Brná a v zahradě Českého rozhlasu.

První premiérou bude autorská variace světa Jaroslava Foglara  BRATRSTVO KOČIČÍ PRACKY  z pera Lukáše Černocha a Honzy Plouhara v Plouharově režii. Je určená rodinám s dětmi a slibuje šokující odhalení Tajemství, která neměla být nikdy vyzrazena. Jací byli doopravdy chlapci z Bratrstva kočičí pracky Dlouhé Bidlo, Štětináč a Bohouš? Je vše, co se píše v TAM-TAMU, neochvějná pravda? Nebo to bylo všechno jinak? A co na to Jan Tleskač?  Pohádku do jednoho kufru můžete vidět v premiéře v neděli 14.6. v 15.00 a 17.00 hodin v zahradě Českého rozhlasu. Reprízy potom na hradě Střekov 18.6. /11.7. a 12.7. / vždy od 17.00 hodin.

Poslední velkou premiérou 48.divadelní sezóny jsou  PÁBITELÉ  aneb lehkonohá koláž obrazů a zápisků Bohumila Hrabala, v níž se proplétá raná humoreska o tlupě pojišťováků na lovu s pozdní melancholií bilancujícího autora. Koláž se mění v konfrontáž. Zve nás do hospody, která je alfou i omegou Hrabalovy tvorby. Zve nás do divadla na pivo, párek a pábení všeho druhu. V režii uměleckého šéfa ČS Davida ŠIKTANCE  uvidíte Achaba Haidlera, Andreu Bereckovou, Matúše Bukovčana, Aničku Fišerovou, Honzu Plouhara, Petra Uhlíka, Adama Ernesta a Lukáše Černocha. Premiéra je připravena na 26.6., reprízy potom 27.6. / 28.6. / 5.7. vždy v prostoru koupaliště Brná se začátkem ve 20.00 hodin.

Pro všechny, kteří nestihli loňské provedení kusu  SEN NOCI SVATOJÁNSKÉ  na hradě Střekov nabízí ČS repete. Shakespearovu komedii, při níž si projdete celý hrad, můžete v nevšedních prostorách vidět 17.6. / 22.6. / 7.7. a 8.7. se začátkem vždy ve 20.00 hodin. Mohu jen vřele doporučit, skvělý zážitek a výtečné provedení v režii Filipa Nuckollse.

Rozhodně zajímavé bude přenesení hry PAN KOLPERT na hrad Střekov a to ve dvou termínech 9.7. a 10.7. vždy od 20.00 hodin. V lehce morbidní komedii o návštěvě a mrtvole v truhle můžete vidět Zuzku Truplovou, Aničku Fišerovou, Marka Adamczyka a Lukáše Černocha v režii Davida Šiktance.

Kromě výše zmíněného nabízí Činoherní studio ještě dětem 20.6 od 17.00 oblíbenou  RONJU, DCERU LOUPEŽNÍKA opět v prostoru hradu Střekov.

Poslední pozvánka je na opravdu letní komedii Vladislava Vančury  ROZMARNÉ LÉTO, kterou přiveze Divadelní spolek Kašpar. Nikde jinde, než právě na koupališti v Brné se tento letní speciál plný jemného humoru odehrát nemůže. Přesvědčit se o tom můžete i vy, a to 3.7. a 4.7. vždy od 20.00 hodin.

Vstupenky na všechna představení jsou již v prodeji. Tak neváhejte a začněte léto příjemným kulturním zážitkem CHOĎTE DO DIVADLA!

Tagy