weby pro nejsevernější čechy

Karosou do bermudského trojúhelníku severočeských Sudet!

Protože se na Švestkovou dráhu vrátil normální provoz (sláva), skončil i projekt divadelního vlaku Kredenc (škoda). Honza Kvasnička a Filip Nuckolls ovšem neváhali a bystře přestoupili do přistavené Karosy, aby pro diváky a divačky připravili nový výlet do kraje i do historie. Tentokrát s cestovní agenturou Sudetský sen (ano, zkratka je eSeS). Doufám, že nezaváhali a Sudetsý sen si registrovali, protože nabídka je veliká a příběhů, které čekají na to, až budou znovu vyprávěny, je přehršel.

V první rundě pojede autobus desetkrát a protože v tuto chvíli je ještě řada diváků, kteří nevědí co přesně je čeká, nechám je (ale i vás) v napětí a omezím se jenom na několik základních informací.

Nejprve vozidlo. O tom promluvil řidič a majitel tady:

Scénář napsal Vladimír Fanta a v hlavních rolích se představí Ctirad Götz, Anita Krausová a Jakub Gottwald.

Z programu považuju za nejdůležitější tohle: Při přemýšlení o Sudetech se člověku vybaví dvě slova: krása – sotvakde u nás najdeme pohlednější a lidmi nedotčenější místa – a krutost. Krutost života v chudém kraji, ale hlavně života na hranici, kde se stýkají a potýkají dva světy, dva jazyky, dvě kultury. V Bermudském trojúhelníku se snažíme tuto krásu i krutost zachytit  a ukázat, jak naši současnost kontaminuje smutek, strach a násilí z minulosti.

Vyjíždí se z Litoměřic a jede se do Litoměřic. Podrobnosti najdete tady –>

Tagy