weby pro nejsevernější čechy

Děčín otevřel nové multifunkční sportoviště

U zimního stadionu v Děčíně vzniklo v uplynulých měsících nové multifunkční sportoviště. V místě někdejšího skateparku, který byl roky ve velmi špatném stavu, mohou nyní sportovci využívat moderní sportovní areál zahrnující nejen zbrusu nový skatepark, ale i další dvě hřiště. Stavba areálu vyšla na více něž 38 milionů korun, z toho necelou polovinu pokryla dotace z ministerstva školství.

Stavba začala v září loňského roku.

„Jsem rád, že se sportoviště podařilo tak rychle vybudovat. Před několika dny úspěšně prošlo kolaudací a může sloužit děčínské veřejnosti. Všem, kteří se na jeho stavbě podíleli, patří poděkování,“ říká Jaroslav Hrouda, pověřený výkonem pravomoci primátora, který si otevření hřiště nenechal ujít.

Slavností zahájení proběhlo v deset hodin. Na místě probíhá od rána hokejbalový turnaj za účasti dvanácti týmů, plno je ve skateparku, svůj stánek tu má i Dům dětí a mládeže, nechybí občerstvení.

Více o sportovišti:

V areálu na Starém Městě, který těsně sousedí se zimním stadionem, vznikla během dvou měsíců dvě multifunkční hřiště s umělým povrchem. Na jednom hřišti je možné hrát například malý fotbal, volejbal, nohejbal, tenis či basketbal, na druhém pak hokejbal a in-line hokej. Součástí areálu je již zmíněný betonový skatepark skládající se z jednotlivých na sebe plynule navazujících překážek (Ledge, Jump-Ramp, Wall-Ramp, Bowl, Grind-Box, Fun-Box, Bank, Quarter apod.), dále šatny, toalety a sprchy. Nechybí ani mobilní tribuny s rozebíratelnou konstrukcí pro snadné přemístění, odpočinkové zóny se stoly na stolní tenis, čtyři venkovní posilovací stroje, parkovací stání, a to včetně stání pro ZTP. Areál má i umělé osvětlení a modernizované ochranné oplocení s protihlukovou stěnou pro splnění hygienických limitů v denní provozní době sportoviště.

Veřejnosti bude areál přístupný volně od 9 do 20 hodin po celý rok. Zatím ho bude spravovat personál zimního stadionu, který po určité době jeho provoz vyhodnotí.

Tagy