weby pro nejsevernější čechy

iQLANDIA nabízí veřejnosti k využití své 3D tiskárny, plotry i gravírovačky

Liberecká iQLANDIA otevírá od října veřejnosti svou chytrou dílnu iQFABLAB s moderní technikou, jako jsou 3D tiskárny, plotr nebo laser. Podmínkou je pouze absolvování jednorázového technického kurzu, díky němuž pak budou zájemci moci bezpečně a efektivně využívat veškeré „fablabí“ vybavení za symbolický členský poplatek a náklady na materiál.

Záměrem iQLANDIE je dílnu nabídnout lidem, kteří se zajímají o techniku, chtějí se realizovat nebo zvýšit nově nabytými znalostmi a umem svoji konkurenceschopnost na trhu práce. Přístroje iQFABLABU mohou ale využít třeba i sportovní oddíly nebo nejrůznější zájmová sdružení například k výrobě triček s logem, dřevěných „obrandovaných“ držáků na pivo nebo třeba figurek maskotů. Stačí přijít s nápadem a realizovat ho! Právě s převedením vize do praxe budou pomáhat odborní lektoři, kteří na tříhodinovém technickém kurzu naučí zájemce obsluhu přístrojů i princip, na němž fungují.

Otevřená dílna pro každého

„První zaškolovací kurz, specializovaný na laser, se uskuteční v úterý 29. září. Jeho absolvování je nezbytnou podmínkou k tomu, aby jeho účastníci mohli poté navštěvovat tzv. otevřenou dílnu. Ta jim bude k dispozici od října každý čtvrtek od 16 do 20 hodin. Případné změny budou vždy včas vyvěšeny na webových stránkách. Kromě kurzu pak bude muset každý zaplatit symbolický měsíční poplatek 150 Kč a samozřejmě i materiál. Je možné si přinést i vlastní, ale ten musí dopředu schválit odborný personál, aby nedošlo k poničení strojů. Také je potřeba si dopředu v našem rezervačním systému zarezervovat časový blok, v němž chce člen pracovat na určitém přístroji,“ říká Pavel Saal, vedoucí iQFABLABU.

Práce se dřevem i bez technického kurzu

Kromě moderní techniky je součástí iQFABLABU i Hrubá dílna, která je zaměřená na práci se dřevem. K jejímu využívání pak není nutné projít technickým kurzem. Stačí se jen předem zaregistrovat a zaplatit členský poplatek. Využívat lze ponky, brusky, dláta, pokosovou pilu, hoblíky, svěráky a další vybavení. Ať už si chcete vyrobit krmítko pro ptáky, poličky nebo třeba model letadýlka, iQFABLAB je tu pro vás.

Tagy