weby pro nejsevernější čechy

Zoo Liberec připravila u Lesního koupaliště novou QR stezku pro veřejnost

Jak komunikují čolci? Co se lidé naučili od koček? Umí kuny plavat? Na tyto a mnoho dalších otázek lze nalézt odpovědi na nové QR naučné stezce s názvem S mlokem lehkým krokem, kterou si pro veřejnost připravila liberecká zoo v okolí Lesního koupaliště.
Přibližně čtyřkilometrový okruh začíná na Tiché stezce a vede pěšinami v okolí Lesního koupaliště. Trasa obsahuje celkem 18 stanovišť označených žlutými cedulkami se specifickými QR kódy, pod kterými se skrývají různé přírodovědné zajímavosti spojené s daným místem, k nim jednoduchý úkol a popis další cesty. „Stezku jsme tvořili přednostně pro žáky od 10 let s cílem motivovat je k pobytu venku, nabídnout jim tam smysluplné trávení času a třeba se i něco nového dozvědět. Užijí si však všichni, kdo na ni zavítají,“ popisuje vznik stezky Tomáš Plener, lektor Městského střediska environmetální výchovy DIVIZNA.
Trasa zve na zajímavá místa v přírodě na kraji města a vede i po lesních cestách, kterými se běžně nechodí. Na projití všech stanovišť je potřeba si vyčlenit alespoň 2 hodiny času a vzít si s sebou mobilní telefon s aplikací na čtení QR kódů. Internet je výhodou, nikoli však nutností.
Jednotlivé QR kódy jsou také doplněny písmeny s čísly, které po sestavení prozradí tajenku.
Pro ty, kteří by pátrali po hlubších informacích k jednotlivým zastavením, jsme v QR kódech navíc připojili odkazy na zajímavé články, ve kterých se lze dočíst například o námluvách datlů, mýtech o veverkách, věku netopýrů nebo sluchu lišek,“ doplňuje Plener.
Přesnou trasu a další informace zájemci naleznou na webových stránkách SEV DIVIZNA divizna.zooliberec.cz

Tagy