weby pro nejsevernější čechy

Promyky nabídly ve Vrchlického sadech Divadlo všem

Jsou to tři mladé, věčně usměvavé dámy, plné energie, překypující nápady, s věčnou chutí zvelebovat a oživovat veřejný prostor kolem sebe. S potřebou vrátit lidi k sobě, aby spolu sdíleli krásné pozitivní okamžiky. Společně se Míša Valášková, Lucka Melničáková a Olinka Jarolímková daly do práce někde v roce 2017 a jedna z prvních aktivit byla kultivace a zkrášlení klíšského parku s honosným názvem Vrchlického sady. A právě sem směřují i jejich další akce komunitního a setkávacího charakteru. Loni v září to byl znovu oživený festiválek Nádhera, v neděli 6. června pak velmi vydařené a hojně navštívené divadelní odpoledne s názvem DIVADLO VŠEM.

Ve slunečném nedělním poobědovém čase nabídly příchozím tři představení pražského divadelního uskupení STUDIO DAMÚZA, a to Řeka, Hodina modrých slonů a Superkluk, nebo možnost dětem vyřádit se ve výtvarné dílničce. Podpořily drobné lokální podniky. Návštěvníci měli možnost ochutnat výrobky spřáteleného Špajzu — bezobalového obchodu a kavárny, výrobky Ústecké zmrzliny i produkty Ústecké pivotéky, dobroty od ManuČoko či originální belgické hranolky. To vše zalité pohodou, laskavostí a radostí ze vzájemně sdíleného prožitku v prostoru a čase.

Vrchlického sady jsou skvělým mezigeneračním prostorem, protože celý park je bezbariérový, plný dětských herních prvků a vhodný i pro oddych seniorů.

„Na celém projektu jsem spolupracovaly s kulturní institucí KULT, která nám pomohla s výběrem i s pozváním souboru. Zároveň je to akce podpořená Nadací Via, protože jsme se před rokem staly grantistkami programu Živá komunita a získaly nemalé prostředky na různé sousedské aktivity, kam jsem zařadily i dnešní akci. Podpořilo nás i Statutární město Ústí nad Labem. Obrovský dík patří bezejmenným občanům, kteří nám přispěli ve veřejné sbírce na darujme.cz . Stejně jako každou aktivitu, kterou pořádáme, máme i dnešek spojený s charitou. Snažíme se vždy podpořit ty, kteří si sami moc pomoci nemohou. Pro dnešní den jsme si vybraly ústecký Klokánek, což je zařízení pro týrané a zneužívané děti, a pokusíme se vybrat nějaký finanční příspěvek, který půjde přímo do Klokánku na potřebné a užitečné věci“, řekla nám k celé akci jedna z organizátorek Míša Valášková.

Bylo to opravdu super, moc děkujeme! A hodně sil do dalších krásných akcí!

Tagy