weby pro nejsevernější čechy

Tygři zabojovali a i ve druhém zápase porazili Kometu 3:2p

Do druhého zápasu série o postup do závěrečných extraligových bojů nastoupili hosté z Brna Tomekem v brance a zřejmě s jasným pokynem: buďte aktivnější. Tahle taktika na domácí Tygry platila, nedařilo se jim přečíslit obranu hostů tak jako v prvním zápase a naopak museli často čelit závarům před vlastní brankou.

Přesto se jeden únik podařil a vydařenou střelou Rychlovského se domácí ujali vedení.

Hosté ale zůstali při chuti i ve druhé třetině a jejich tlak byl stále minimálně stejný, jako na začátku utkání. Když se podařilo Muellerovi v devětadvacáté minutě srovnat skóre, tlak hostů se dál stupňoval.

Třetí třetina přinesla stejný obraz hry, jako obě předchozí. Domácím se nedařilo vytvořit si tlak, hosté naopak byli u puků dříve a když se dostali do útočné třetiny, bylo jich všude plno, obzvlášť když Mueller v pětačtyřicáté minutě dal vedoucí branku. Když se dvě minutky před koncem základní hrací doby odhodlali ke hře bez brankáře, byla spousta diváků už na odchodu domů. Ti, kteří skutečně odešli, udělali chybu.

Až nyní se domácím podařilo vynutit si převahu a tlak, kteroý osmnáct sekund před koncem využil Klepiš. Bylo srovnáno a šlo se do prodloužení.

Tygři měli tentokrát ostřejší nástup a větší chuť. Gól v posledních vteřinách třetí třetiny jim dodal sílu. Ukázalo se to hned ve čtvrté minutě prodloužení. Faško — Rudáš prvním gólem v sezóně (!) rozhodl druhý zápas této série a rozhodnout se může už po neděli v Brně.

Branky: 6:48 Rychlovský (Liberec) 1:0, 28:45 Mueller (Kometa) 1:1, 45:00 Mueller (Kometa) 2:1, 59:42 Klepiš (Liberec) 2:2, 63:22 Faško — Rudáš (Liberec) 3:2

Tagy