weby pro nejsevernější čechy

Kváča vychytal naději, Liberec : Sparta 4 : 2

První nervózní třetina zápasu, který mohl rozhodnout o tom, že Sparta postoupí do ligového semifinále žádnou branku nepřinesla, občas silný tlak Sparty a spoustu nepřesností Tygrů, kteří jakoby nemohli najít správné tempo přihrávek a vůbec správnou synchronizaci hráčů na ledě…

Ve druhé třetině se ale nakonec přeci jen liberečtí chytili a ujali se vedení, když Klepiš protlačil puk do branky za Machovského záda, jenomže Sparta brzy vrátila úder. Po šikovně sehrané akci skóroval Polášek. Neklidná partie pokračovala.

Ve třiatřicáté minutě dával Klapka na 2:1 a tento stav vydržel do konce druhé třetiny. V padesáté minutě i divákům, kteří stále nevěřili v obrat zvýšil náskok na 3:1 Rosandič. Sparta se ale nevzdala, Pavelka v pětapadesáté minutě vstřelil gól, a chyběl jeden do prodloužení.

Hosté měli dvě jasné šance, které zákroky, které označujeme za zázračné a udržel naději. Když pak Sparta odvolala brankáře, Gríger jistil vítězství v tomto zápase. Stav série je 3:1 pro pražany, pokračování nás čeká v pondělí v O2 Aréně.

 

Tagy