weby pro nejsevernější čechy

Taktika: budeme hrát jenom třetí třetinu Tygrům nevyšla, Liberec : Hradec 3:6

První třetina zápasu mezi domácími Tygry a hosty z Hradce nepřinesla příliš zajímavých situací, spíš atletický tréning, kdy se hra sice převalovala z jedné strany na druhou, ale šancí bylo pomálu, když budeme hodně shovívaví nebo tady skoro žádnou, když budeme přísní. Přesto se však hostům podařilo branku dál, kdy až téměř do branky zavezl puk Jergl, který bludištěm hokejek a bruslí nakonec doputoval až do Kváčovy sítě. Po prvních dvaceti minutách byl stav 0:1.

Hned na začátku přidali hosté gól (Jank), liberečtí však kontrovali (Birner), jenomže tahle branka domácím nestačila k tomu, aby si udrželi soustředění a herní pohodu a Zachar zvýšil vedení na 1:3. Zbytek třetiny se nesl ve stejném duchu jako ta první a příliš vzruchu nepřinesla. Aktivitou i sebevědomím hýřili spíš hosté, ale ani Tygři nebyli bez šancí. Stav se však neměnil.

Ani třetí třetina nezačala pro domácí dobře, Jergl přidal gól, ale tady někde začali domácí hrát hokej. Tlačili se do šancí, dávali najevo odhodlání a když se vedení Hradce ztenčilo na jednu branku probudilo se publikum, jenomže času, času už bylo málo. Pokus udělat krůček alespoň k další plichtě v šesti hráčích v poli nevyšel, protože Tygři neudrželi puk na svých hokejkách a Lev přes celé hřiště zvýšil na 3:5. To, že Okuliar ještě přidal branku třináct sekund před koncem hrací doby byl takový poslední hořký doušek pro liberecké hokejisty.

 

Branky: 13:45, Jergl (Hradec Králové) 0:1, 21:12, Jank (Hradec Králové) 0:2, 26:22, Birner (Liberec) 1:2, 27:10, Zachar (Hradec Králové) 1:3, 45:11 Jergl (Hradec Králové) 1:4, 46:56, Frolík (Liberec) 2:4, 49:56 Frolík (Liberec) 3:4, 59:28, Lev (Hradec Králové) 3:5, 59:47, Okuliar (Hradec Králové) 3:6

Tagy