weby pro nejsevernější čechy

Noc divadel si užijí v Naivním divadle děti i dospělí

Na Noc divadel, která se uskuteční po celé České republice i v řadě evropských zemí v sobotu 19. listopadu, si liberecké Naivní divadlo připravilo rozmanitý program určený divákům napříč všemi věkovými kategoriemi. Pro děti je připraven loutkový workshop a také odpolední představení se speciální procházkou divadelním zákulisím. Večer v podobě divadelního koncertu a zastavení na výstavě bude naopak patřit dospívajícím a dospělým.

Je tu listopad a s ním i oblíbená Noc divadel, která tradičně připadá na třetí sobotu v měsíci. Naivní divadlo Liberec se stejně jako v předešlých letech připojuje k oslavám tohoto významného divadelního svátku a láká diváky na zajímavý program.

Ten odstartuje již krátce po poledni. Ve 13:00 hodin si mohou děti a jejich rodiče společně se scénografem Kamilem Bělohlávkem v rámci workshopu vyrobit vlastní loutku, kterou si také odnesou domů. Tvořit se bude v divadelním ateliéru.

Odpoledne v 15:00 hodin pak Naivní divadlo zve na bláznivou komedii Komáři se ženili aneb Ze života obtížného hmyzu, která je určena divákům od šesti let, ovšem zaručeně se u ní pobaví i vyšší věkové kategorie. Jako bonus pak mohou diváci tohoto představení zdarma vyrazit na speciální nočně-divadelní procházku zákulisím divadla.

Závěrečný večerní program je již určen dospívajícím a dospělým, zváni jsou v 19:30 hodin na divadelní koncert s názvem Jukebox, během kterého zazní oblíbené písně napříč různými žánry včetně jejich originálního divadelního ztvárnění. Ještě před samotným koncertem proběhne slavnostní zastavení na výstavě s názvem Po myší stopě, představující tvorbu talentované a oceňované výtvarnice Terezy Vostradovské.

Tagy