weby pro nejsevernější čechy

Po nudném začátku plnohodnotný konec, Tygři : Energie, 3:1

Poněkud dietní hokej přinesla první třetina zápasu mezi libereckými Tygry a karlovarskou Energií a jestliže byl někdo na ledě lepší byli to hosté. Ačkoli si nevypracovali žádnou vyloženou šanci, byli častěji v útočné třetině a měli větší tlak. Domácí byli nepřesní, nedůrazní a působili hodně zabržděně. I na tento zápas dorazilo velké množství fanoušků a to i z Karlových Varů, fandění však asi nechali v autobuse.

Druhá třetina už byla přeci jenom výživnější a potřebné koření přinesly, jak už to bývá, branky. Nejprve se po nájezdu hostů trefil Beránek někam pod betony Kváči, ta střela nebyla moc dobře vidět a ne zcela vyjímečně hostující tým vedl. Těžko říci, jestli domácí Tygři čekaní na stav, který je nepříznivý, ale od této chvíle jako by najednou začali prát zápas vážně a přidali na aktivitě. Po čtyřech minutách srovnal (opět) skvělo střelou Flynn a jestli v posledních zápasech někdo drží stabilní formu a střeleckou fazónu, je to právě on. Na konci druhé třetiny došlo i na několik šarvátek, ale rozhodčí usoudili, že tolik kořenit se zase nemusí.

Třetina třetí začala nabídla domácím přesilovku pět na tři, využít ji však nedokázali, přesto už šestačtyřicáté minutě trefil Filippi po skvělé Melanconově přihrávce.

Vlastně třetí třetina ukázala, že všichni na hřišti pochopili, proč se tu dnes sešli a začali hrát hokej.

Tygři se dočkali ještě jedné, téměř dvouminutové, přesilovky, ani tu však nedokázali využít a když se to stalo  v jednom zápase, jedné třetině hned dvakrát za sebou, zdá se, že by si nácvik této situace zasloužil zvláštní pozornost.

Hosté z Karlových Varů se ale nechtěli s tímto výsledkem spokojit a ještě přidali Kváčovi dost práce. Poslední minutku a půl zkoušeli hrát v šesti lidech v poli, kotouč se však dostal k Nedomlelovi a ten potvrdil vítězství domácích.

Konečně za plný počet bodů.

Branky: 28:55 Beránek (K. Vary) – 0:1, 32:17 Flynn (Liberec) – 1:1, 45:05 Filippi (Liberec) – 2:1, 58:21 Nedomlel (Liberec) – 3:1

Tagy