weby pro nejsevernější čechy

Liberc – Hradec, 3:1. Kdo tahal za kratší konec?

Ještě než začal zápas mezi Bílými Tygry a hradeckým Mounfieldem, dostal domácí kapitán Petr Jelínek dres s číslem 900, což byl počet zápasů, které zatím odehrál v extralize, po dnešku jich tedy bude o jeden víc. Vlastně se jedná o devět set hodin čistého času plus nějaká nastavení… nemá cenu to rozpočítávat, ale je to kus života. Gratulujeme!

Jestli si liberečtí před dnešním zápasem připomněli poslední souboj v Hradci Králové a epizodu z konce tohoto mače, kdy někteří hráči Mountfieldu v závěru druhé třetiny po bitce Bohumila Janka s Lukášem Dernerem s pomocí dvířek střídačky záměrně zlomili několik hokejek soupeřů a pak je hodili zpátky na led, nebo v tom bylo něco jiného, těžko říci, je však jisté, že hned od začátku byli aktivní a hráli důrazně. Ubránili dvě přesilovky, ale, což je nejdůležitější, dávali branky.

Oscara Flynna se drží jeho střelecká chuť a přesná muška, takže skóre otevřel už v první minutě, za devět minut po nájezdu zvyšoval Jan Ordoš. První třetina 2:0.

Druhá polovina nebyla zdaleka  tak zábavná, branky nepadaly, hrálo se hodně urputně. V polovině třetiny to vypadalo, že dojde k nějaké větší strkanici, rozhodčí ale situaci zvládli a konflikty zůstaly zažehnány. Na konci třetiny se pokoušel Hradec alespoň korigovat stav, ale Kváča podržel tým a byla před námi poslední třetina.

Ta začala pro domácí nejlépe jak mohla. Hned ve druhé minutě se střelou z prostoru mezi kruhy trefil Frolík a třígólový náskok vypadal slibně. Hráči Mountfieldu se ale nechtěli vzdát a tak už v devětačtyřicáté minutě (!) při vylouční Filippiho odvolali brankáře a zkusili to v šesti, ale příliš se jim nedařilo, naopak měli štěstí, protože vyhození Tygrů několikrát těsně minulo prázdnou klec hostů.

Na konci zápasu to hosté několikrát znovu zkusili v šesti a přeci jenom se jim podařilo Kváčovi sebrat nulu. Minutu a půl před koncem se trefil Lang. Kromě tohoto gólu si ale z Liberce neodvážejí žádný další úspěch.

Branky: 0:52 Flynn (Liberec) – 1:0, 9:18 Ordoš (Liberec) – 2:0, 41:12 Frolík (Liberec) – 3:0, 58:49 Lang (Hr. Králové) – 3:1

Tagy