weby pro nejsevernější čechy

Pardubice si vezou z Liberce bůra, Tygři : Dynamo 5:1

Padesáté kolo hokejové extraligy znamená, že po dnešním zápase zbývá odehrát pouze dva poslední zápasy základní části. Je jasné, že dnešní host na libereckém ledě, Pardubice základní část vyhrají a Tygři ještě hrají o naději, spíše teoretickou, že se vyhnou předkolům před vlastním playOFF. Body z remíz v základní hrací době prostě chybí.

Ale ještě než se začalo hrát, byli do elitní společnosti uvedeni Stanislav Procházka, Jaroslav Nedvěd starší a jeho syn a zároveň nejslavnější odchovanec klubu Petr Nedvěd. Při ceremoniálu bylo znepokojivé vidět, že Jaroslav Nedvěd vypadal spíše jako Petrův starší bratr. Asi sport a zdravý vzduch…

První i druhá třetina byly úporné, ale ne příliš pohledné a zábavné. V obou padl gól v přesilovce.

Pardubičtí měli větší tlak a schopnost udržet se v útočném pásmu, do vyložených šancí se ale nedostali a Petr Kváča opět předvedl několik skvělých zákroků.

Třetí třetina jakoby do dosavadního vývoje nezapadala.

Pardubický hráč Cienciala dostal trest 2+2 za hru vysokou holí a tuhle přesilovku domácí využili vrchovatě. Nejprve Faško — Rudáš a vzápětí Birner zvýšili domácí vedení na 3:1 a aby to nebylo málo přidal za necelé dvě minutky gól i Flynn. Pardubičtí znervóznili i přidali, ale domácí už byli rozjetí a při chuti, takže tlak a snaha hostů vyšla naprázdno.

Když potom v pětapadesáté minutě Birner vyslyšel volání tribun a nadělil Dynamu touženého bůra, vydržela hala oslavovat až do konce zápasu.

Nicméně, jak už jsme poznamenali. Ani tohle vítězství zatím neřeší postup Tygrů do závěrečných bojů, ale to bych možná dneska před libereckými fandy nezdůrazňoval.

Branky: 9:31 Melancon (Liberec) 1:0, 21:02 Sedlák (Pardubice) 1:1, 41:14 Faško-Rudáš (Liberec) 2:1, 42:00 Birner (Liberec) 3:1, 43:49 Flynn (Liberec) 4:1, 54:03 Birner (Liberec) 5:1

Tagy