weby pro nejsevernější čechy

Klubová legenda pokračuje. Derner se upsal na další rok

Ve své kariéře už má za sebou 18 extraligových sezon. V každé z nich naskočil za Bílé Tygry, 60 utkání si pak připsal během hostování v Plzni. Sbírku 970 zápasů v nejvyšší soutěži Lukáš Derner rozšíří i v příštím ročníku v libereckém dresu. S klubem podepsal novou smlouvu.

V extralize v dnešní době už nenajdete mnoho klubových ikon, jakou je pro Liberec Lukáš Derner. V kariéře má odkrouceno 18 sezon v nejvyšší soutěží a v každé naskočil alespoň desetkrát za Bílé Tygry. Pouze v sezonách 2006/07 a 2007/08 hostoval v Plzni, kde celkem odehrál 60 utkání. V Podještědí byl však u největších klubových úspěchů, když slavil mistrovský titul, třikrát získal stříbrné medaile a pětkrát byl u toho, když Bílí Tygři ovládli základní část Tipsport extraligy. Svoji bohatou kariéru si minimálně o další rok prodlouží u Bílých Tygrů.

Vyjádření genrálního manažera Ctibora Jecha
„Lukáš si svými výkony v minulé sezoně řekl o novou smlouvu. I když už se nachází ve věku, kdy jeho soukmenovci končí aktivní kariéru, Lukáš dokázal, že stále dokáže být nejen platným hráčem na ledě, ale také vzorem pro mladší hráče v kabině. Naším plánem do dalších let je sice nadále omlazovat kostru týmu, ale v této fázi o to více potřebujeme zkušené hokejisty se silným poutem ke klubu, což Lukáš stoprocentně splňuje.“
Profil Lukáše Dernera
Liberecký rodák si hokej poprvé vyzkoušel už v pěti letech a po většinu času zůstal věrný svému mateřskému klubu. První kontakt se seniorským hokejem ale zaznamenal v Mladé Boleslavi, za níž v druhé nejvyšší lize odehrál celkem 47 zápasů. Od sezony 2005/2006 už tvrdý bek nastupoval za Bílé Tygry. V následujících dvou ročnících sice ještě pokaždé zamířil na hostování do Plzně, pak už se však zařadil mezi stálice liberecké sestavy. Lukáš Derner se velmi významně podílel na všech úspěších Tygrů v posledních letech. V mistrovské sezoně patřil mezi nejvytěžovanější hráče, spolehlivé výkony ale podával i v následujících ročnících a velkou měrou tak přispěl k zisku dalších tří stříbrných medailí.

 

Tagy