weby pro nejsevernější čechy

Univerzita třetího věku UJEP nabízí více jak padesátku vzdělávacích kurzů

Od 19. června 2023 mohou stávající posluchači i noví zájemci o kurzy Univerzity třetího věku UJEP podávat přihlášky pro zimní semestr akademického roku 2023/2024.

Univerzita třetího věku je forma celoživotního vzdělávání a má na UJEP dlouholetou tradici i velkou popularitu. Svoje kurzy nabízí seniorům nejen v Ústí nad Labem, v Kadani, ale od zimního semestru 2023/2024 také nově v Žatci.

Zájemci o získání vědomostí či informací z nejrůznějších vědních oborů si na UJEP mohou vybírat z 54 kurzů z oblastí cizích jazyků, umění a kultury, českého jazyka a literatury, cvičení a sportu, informačních technologií, fotografování, ekonomie, historie, psychologie a zdravotnictví a přírodovědných oborů. „Velmi oblíbené jsou kurzy Cestování zajímavými destinacemi světa, Toulky Českým středohořím s Jiřím Svobodou, O hudbě s průvodcem Michalem Maškem a kurzy z oblasti historie, např. Archeologie na Ústecku,“ upřesňuje širokou nabídku vzdělávání ve třetím věku Bc. Dana Masopustová, vedoucí Oddělení celoživotního vzdělávání UJEP.

Kompletní seznam nabízených kurzů, včetně sylabu, lektora a obsahu jednotlivých semestrů, je možné prostudovat na:  https://www.ujep.cz/cs/u3v-2022-2024

Přihlášky mohou zájemci o kurzy v Ústí nad Labem, v Kadani a nově i v Žatci podávat do 1. září 2023.  Přihlášky je možné zasílat e-mailem na adresu dana.masopustova@ujep.cz, osobně odevzdat do výše zmíněné kanceláře v kampusu nebo zaslat poštou na adresu U3V UJEP, Pasteurova 3544/1, 400 96 Ústí nad Labem.

(zdroj tisková zpráva UJEP Mgr. Jana Kasaničová)

Tagy