weby pro nejsevernější čechy

V Městských sadech začal Malý Hamburk jedenáctou sezónu

V krásné letní neděli 18. června odstartovala v mušli Městských sadů už jedenáctá série koncertů Malý Hamburk. Tak jako v předchozích letech každou další neděli až do konce září budou k vidění a slyšení tři kapely většinou regionální, což je největší přínos této akce.
Otvírák obstaral Big band žáků ZUŠ Chabařovice pod vedením Jirky Straňka CHABAKUS , po nich ve svěřím funky rytmu překvapila výborným soundem skupina WAN MEN SONK a jako poslední se v neděli představila poměrně čerstvá formace TAŠI DELÉ, jejíž premiéru mohli mnozí vidět na festivalu Mezi Dvorci a která se věnuje výhradně písničkám Zuzky Navarové příp. Nerezu. Dlužno podotknout, že návštěvnost hned prvního rozjezdového Hamburku byla výtečná a všichni se skvěle bavili.
Program do konce prázdnin:
25.6. – 2. Malý Hamburk
15.00  U-style – šestičlenná kapela hrající americké country i rock, vlastní i převzaté písně. Jejich předností jsou výborné vokály, pestrý repertoár a precizní hráčské výkony všech hudebníků.
16.00  Oči – šestičlenná autorská kapela z Jihlavy Vás zaujme melodickými tóny piána a houslí a také zajímavými trojhlasy ve většině svých písní. Pop-folk.
17.00  Sissos – australské kytarové sesterské duo uchvátilo všechny naše festivaly natolik, že se snažíme o jejich návrat každým rokem. Duo žije v Berlíně a díky účinkování na našem minifestivalu dostalo spoustu dalších nabídek k hraní v Čechách. Mimo jiné je dovedlo i k vítězství na Interportě. Rozhodně si nenechte ujít.
2.7. – 3. Malý Hamburk
15.00  Stará škola unplugged – legendu ústecké rockové scény není třeba nijak zvlášť představovat. Tentokrát se představí se svým unpluggovým programem.
16.00 Diexiland party band – nová mostecká kapela, hrající známé a nestárnoucí melodie.
17.00 Jiří Škorpík a Dušan Kollár – dva členové slavného 4TETu na Malém Hamburku ve svém novém, osobitém vystoupení! Nebývá zvykem, aby na Malém Hamburku vystupovali ty největší hvězdy české hudební scény. Duchovní otec 4TETu multiinstrumentalista, skladatel, zpěvák, gentleman pan Jiří Škorpík pravidelně vystupoval v Ústí ve společném programu In Concerto s Davidem Uličníkem. Nyní přijede s dalším parťákem z populárního kvarteta – charismatickým zpěvákem a také nejvyšším členem zmiňovaného souboru.
9.7. – 4. Malý Hamburk
15.00 Alexej Byček – zajímavý skladatel, klavírista a zpěvák ve svém sólovém vystoupení.
16.00 Pavel Petran a kapela – příjemné folkové vystoupení skladatele, kytaristy a zpěváka se svou kapelou.
17.00 Eva Vargo – kytaristka, zpěvačka a výborná litvínovská skladatelka Eva Vargo je příjemným zjevením mladé folkové scény. Pokud ji neznáte, napravte to, ten zážitek za to stojí.
16.7. – 5. Malý Hamburk
15.00 Čtvrt na smrt – pražská nefolková kapela, která hraje ve třech až osmi členech, žánrově se nevymezuje a v textech si nebere servítky.
16.00 Will Eifell – ústecký písničkář, pořadatel, kreslíř, publicista a patriot.
17.00 Bladder Stones – trio skvělých hudebníků, z nichž každý působí i v jiných formací se spojilo ve vlastním autorském projektu a letošní podzim jim nadělí i jejich první CD.
30.7. – 6. Malý Hamburk
15.00 Artmosféra – hudební skupina z Lysé nad Labem má za sebou řadu vystoupení na největších českých festivalech, spolupráci s Českou televizí či televizeseznam.cz. CD Červený nos křtili kapele Ondřej Soukup a Ondřej Brzobohatý. Kapela nahrála několik skladeb pro tv seriál Kukačky, jejich písně nazpívala Jitka Čvančarová a nahrávání se účastnil i legendární houslista Jan Hrubý. Pop-rock.
16.00 Galiani Gypsy jazz  – kmenový houslista Severočeské filharmonie – Milan Galyáš, ve vlastním projektu se svými hudebními kolegy Vás zahltí brilantní hrou a výtečnými melodiemi.
17.00 Bárka – kapelu tvoří violoncellista Pavel Barnáš a harfenistka Ivana Pokorná (keltská harfa). Oba muzikanti působí desítky let v renomovaných profesionálních orchestrech, kromě toho si však přáli hrát i skladby podle svého výběru, a to v malém obsazení, bez not a dirigentské taktovky.
(foto Malý Hamburk)
Tagy