weby pro nejsevernější čechy

Výstava kaktusů se vrací do botanické zahrady. Po dvaceti letech 

Jak často se musí kaktusy zalévat? Jak a kde je zimovat? Odpovědi na tyto a další otázky poskytne výstava kaktusů a sukulentů, kterou bude možné od 11. do 17. září zhlédnout ve výstavním sálu liberecké botanické zahrady. Nabídne možnost prohlédnout si tyto rostliny zblízka a popovídat si o kaktusech a jiných suchomilných rostlinách s pěstiteli. Součástí výstavy je i prodej rostlin.

Botanická zahrada se opět hlásí ke vzdělávání veřejnosti a akcím, kde se lidé mohou seznámit s různými druhy rostlin nebo si je i koupit. Nepochybuji o tom, že to bude návštěvníky vítaná nabídka,“  uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Výstava kaktusů, jež se koná pod záštitou Klubu kaktusářů v Liberci, se vrací do botanické zahrady po více než 20 letech. Návštěvníci se budou moci z blízka seznámit s koníčkem, který má v Česku dlouholetou tradici sahající až k Alberto Vojtěchu Fričovi. Tento český odborník byl na přelomu 19. a 20. století vnímán jako přední odborník a popularizátor pěstování kaktusů evropského formátu. To, že mají kaktusy tradici i v Liberci, dokazuje například rostlina Notocactus ottonis var. vencluanus, která byla pojmenována na počest libereckého pěstitele Františka Venclů.

Výstava je přístupná všem návštěvníkům s platnou vstupenkou pro vstup do botanické zahrady. Vstupenky je možné zakoupit i elektronicky na adresehttps://vstupenky.botanyliberec.cz/.

Kdo plánuje spojit výstavu kaktusů ještě s návštěvou ZOO, muzea či galerie, může využít cenově zvýhodněnou společnou vstupenku eLpass na webuhttps://elpass.zooliberec.cz/.

 

Tagy