weby pro nejsevernější čechy

Obrat započatý v Olomouci Tygři dokončili doma, porážejí Kohouty 4:1

Před druhou částí této série o postup do dalších bojů jsem se seknul a napsal, že na to, že se Olomouc ještě vrátí do Liberce, bych si nevsadil a udělal jsem chybu. Proto bych neměl sázet. Na poslední rozhodující zápas mě naopak potkala vlna optimismu a zdálo se, že i liberečtí hráči byli ve velmi dobrém rozpoložení.

První branka padla už v první třetině a když potom domácí dostali pětiminutovou přesilovku a vlastně okamžitě přidali druhou branku, vypadalo všechno hodně růžově.

Jenomže v poslední minutě korigoval skóre olomoucký Řezníček a domácím fanouškům mohli na mysli vytanout nedávné ztracené zápasy….

Druhá třetina byl hodně rozháraná, odborně se jednalo o styl trma – vrma, ale zhruba od desáté minuty zvýšili domácí tlak, takže v šestatřicáté minutě krásně dorazil Marek Zachar a mírný optimismus se rozprostřel v chodbách arény. Vydrží.

Nebudu vás napínat, stejně už to všichni vědí. Třetí třetinu uhráli Tygři s velkým přehledem. Odbránili přesilovku olomouckých a když po Filippiho vyhraném buly Jaroslav Vlach lehkou střelou zaznamenal čtvrtou branku, začalo se slavit.

Příštím soupeřem bude Sparta a tento souboj slibuje ten nejlepší hokej.

Góly: 2:48 Rychlovský (Liberec) – 1:0, 4:47 Fillipi (Liberec) – 2:0, 19:51 Řezníček (Olomouc) – 2:1, 35:26 – Zachar (Liberec) – 3:1, 54:08 Jaroslav Vlach (Liberec)

Tagy