weby pro nejsevernější čechy

Podzimní hry 2017 – atletika

Ve středu 27. září 2017 započaly 12. Podzimní sportovní hry základních škol 2017 ve Varnsdorfu na městském stadionu.

Před všechny meteorologické sliby to ráno nevypadalo moc dobře. Mlha přede mnou, mlha za mnou, závodníci mizící a znovu se objevující v oparu. Závistivé pohledy na moji zimní bundu. A pak najednou mávním kouzelného proutku nastoupilo očekávané babí léto a já byl v té bundě za debila, protože všichni se potili i v triku s krátkým rukávem…

Letos to bylo nějak rychlejší, než jsem čekal. Nebo stárnu a jsem čím dál pomalejší. Některé disciplíny jsem ani nestačil postřehnout, natož nafotit. Ostatně, co se fotek týče – sic označeny jako obvykle, nejsem všech výlučným autorem, určitou dobu byl jeden z aparátu kolem jiného krku:

Nicméně dejme slovo organizátorům:

Podzimní hry 2017 začaly tradičně atletikou. Ve středu 27. září se účastníci, rozhodčí, organizátoři sešli na stadionu v Kotlině a za příjemného počasí absolvovali první díl Podzimních her. A ten se skutečně vydařil. Byly dokonce pokořeny rekordy. U mladšího žactva byl vylepšen čas na 800 m. Markéta Petrásková ze ZŠ náměstí Varnsdorf dosáhla vynikajícího času 2:41,6 min. Její čas by byl rekordem i v kategorii starších dívek. Posunut byl i rekord ve skoku dalekém a opět v dívčím podání. Simona Čurdová z Gymnázia Varnsdorf skočila úctyhodných 429 cm. U staršího žactva Marie Šulcová z Gymnázia Rumburk vylepšila čas na 800 m na 2:43,6 min.

Nejlepším týmem v mladším žactvu byl v kategorii dívek i chlapců tým Gymnázia Varnsdorf. Ve starší kategorii, jejíž výsledky jsou započítávány do celkového hodnocení Podzimních her, dominoval v dívčí kategorii tým Gymnázia Varnsdorf, mezi chlapci tým ZŠ náměstí Varnsdorf (výsledky viz samostatná galerie níže).

Poděkování za organizaci směřuje k rozhodčím Slávku Kubíčkovi, Zdeňku Barboríkovi, Anně Ježkové, k hlasateli Zbyňku Šimákovi, k Jar. Skalické (zapůjčení materiálu a pomůcek), k třídám ZŠ náměstí Varnsdorf (9. A, B). Bez jejich pomoci by se hry nemohly uskutečnit. Celý projekt Podzimních her může být uskutečněn díky dotačnímu programu města Varnsdorf.

Foto na webu ZŠ náměstí zde ->

FB ZŠ Východní zde ->

ZŠ Edisonova informuje zde ->

Rok 2016 ->, výsledky za rok 2015 ->, rok 2015 ->, rok 2012 ->

Co píší o akci rumburští ->

Tagy