weby pro nejsevernější čechy

Sportovní den ZŠ Náměstí Varnsdorf

Ve středu 4. října 2017 se u sportovní haly se zpožděním (pro nepřízeň počasí předchozího dne) konal sportovní den Základní školy náměstí E. Beneše Varnsdorf.

KOPANÁ

První středa v měsíci říjnu byla typicky podzimního charakteru. Sice se vyznavači kopané sešli až na třetí pokus, neboť první byl „narušen“ ředitelským volnem a druhému termínu nehrálo do karet počasí. Středa vyšla, byla zima, bylo mokro, foukalo, ale přesto se hrálo!

Sešli se zástupci chlapců ze všech tříd druhého stupně. Celkem se tedy na hřišti vystřídalo osm týmů. V jednotlivých kategoriích se hrálo systémem každý s každým po dobu osmi minut na zápas. V kategorii mladších žáků jasně ukázalo svou převahu družstvo ze 7. B. Na druhém místě se umístilo družstvo 7. A. A jelikož první zápas týmu z 6. A a 6. B skončil 1:1, ředitelství sportovního dne se domluvilo se zástupci obou tříd, že ke konci odehrají ještě jeden zápas. V tom se vše zlomilo a žáci 6. A porazili žáky z 6. B a bylo tak o všech pozicích rozhodnuto.

I ve druhé silné kategorii starších žáků byly podány pěkné až někdy taneční výkony. Od začátku bylo vidět, že o vítězi starší kategorie bude velký boj, a to především mezi třídami 8. B a 9. B. Na konec obsadili čtvrtou příčku žáci z 8. A, následováni žáky z 9. A. Po velkém boji a jen o chlup podlehli žáci z 9. B žákům z 8. B, kteří se tak stali absolutním vítězem!

Velký dík patří všem zúčastněným týmům za účast a bojeschopnost do posledních minut každého zápasu. Dále pak všem certifikovaným rozhodčím, kteří se na řízení zápasů podíleli a v neposlední řadě všem, kteří do areálů sportovní haly dorazili a povzbuzovali jednotlivé týmy.

Sportu zdar! Mgr. Lukáš Hůla

VYBÍJENÁ

Středeční den začal velmi optimisticky. Přestože bylo chladno a sluníčko se na nás moc nesmálo. Kromě 6. A, kde jsou bohužel jen tři děvčata, hrály zástupkyně všech ročníků 2. stupně. Hrálo se systémem každý s každým. V kategorii mladších žákyň zvítězila 7. A. Druhé místo obsadila 6. B a třetí místo obsadila 7. B.

V kategorii starších žákyň obsadila 1. místo 9. A. Zápas o 1. místo byl plný emocí nejen z řad soutěžících, diváků, ale i učitelů. Na 2. místě skončila 8. A a krásné třetí místo patří 8. B.

Den to byl pohodový, bez zranění, a tak se nám dobře odcházelo ze sportoviště. Děkujeme nejen všem hráčkám, ale i povzbuzujícímu publiku a všem vyučujícím a už se těšíme na další sportovní klání.

Sportu zdar! Mgr. Věra Ruttová

Další fotografie k vidění v galerii školy zde ->

Tagy