weby pro nejsevernější čechy

SPOJENÉ NÁRODY V OBEJVÁKU

Do jaký míry zajdete, určujete jen vy. Nikdo vás nebude nutit. Objednávky můžete převzít tak,  jak jsou formulovaný. Ale zároveň nemusíte. Nikdo vás k ničemu nenutí. Nejsou to žádný povely. Vždyť vy jste umělci! A pro některý předplatitele dokonce hvězdy. A velké. Vaše videa mají nejvyšší možný hodnocení. Rozhodnutí je na vás. Ale to byste skutečně chtěli? Zklamat své publikum? Nedat jim to, co chtějí? TO NEJLEPŠÍ Z VÁS?

Anton (Lukáš Černoch), Karin (Anna Fišerová) a jejich pětiletá dcera Martina jsou obyčejná mladá rodina. Jejich soukromí je však věcí veřejnou a pro desítky a později stovky fanoušků život celé rodiny napínavým seriálem, který pravidelně sledují. Zpočátku příjemný přivýdělek se postupně stává nebezpečnou hrou, kterou řídí tajemný Oskar (Martin Cikán, student DAMU). Kam až bude ochotná zajít matka pro svůj sen stát se celebritou? Do jaké míry je rodina ochotná obětovat svoje soukromí a především soukromí nic netušícího vlastního dítěte? Co všechno jste ochotni udělat VY pro svých patnáct minut slávy?

Nadmíru současný a vysoce aktuální silný text rakouského spisovatele Clemense SETZE SPOJENÉ NÁRODY otevřel poslední rok tříletého projektu PŘEKROČIT HRANICE, který divákům prezentuje současné německojazyčné texty formou scénických čtení v české premiéře. Projekt Činoherního studia a katedry germanistiky (která se stará o výběr a překlady) ústecké univerzity ve spolupráci s DAMU a JAMU je přesně to, co sluší komorní scéně Obejvák a těší se pozornosti diváků zcela oprávněně. Pokud jste v minulém roce měli možnost vidět třeba MASO V PLECHOVCE Ferdinanda SCHMALZE nebo ZBYTKY ZÁŘE Petra WÜLLENWEBERA, dáte mi za pravdu.

SPOJENÉ NÁRODY máte možnost vidět znovu v sobotu 17. listopadu 2018 a rozhodně byste si ji neměli nechat ujít.

Tagy