weby pro nejsevernější čechy

Revoluce je skandální období, kdy pravda chodí po ulicích nahá a policie si netroufá zakročit. [Gabriel Laub]

Bejvávalo, že jsem seděli v hospodě, byli namíchnutí na to, co se kolem děje, ale dali jsme si pivo, říkali si pěkný věci a ošklivý věci a když byl hospodskej v pohodě, zavřel o policejní hodině dveře a my seděli dál a mleli pátý přes devátý a bylo to hezký. Na hradě seděl Husák, skoro neskutečný, že to byl takovej solidní prezident, ale to jsme si tenkrát nemysleli, protože jsme nevěděli, co tam bude sedět za třicet let. Místo telefonu v kapse jsme měli telefonní budku na ulici a, když člověk nedal vědět, nikdo nevěděl kde jste, dokud jste nepřijeli domů a nehodili tašku se špinavym prádlem do koupelny.

Mezitím přišla svoboda, svoboda taková, že jsme si v tom ajfru ani nevšimli, že se pomalu začínají utahovat šrouby, že jsme se ne -nechali očipovat, ale že jsme se očipovali sami a že, když náhodou si uděláte tak pěknej večírek, že ani nevíte, kde jste, oni to určitě vědí a ještě než se stačíte probrat, je to dávno ve vaší složce.

Píšu to vlastně jenom proto, abych si tu vytvořil oslí můstek ke dvěma citacím z idnesu.

Nevím, co je to za úchylku číst idnes, ale občas mám nutkavou potřebu a to se potom nestačím divitV pátek večer úředníci udělali zátah ve 24 provozovnách napříč celou republikou a ve 20 z nich udělali kontrolní nákup. Ve třech případech uložili na místě pokutu kvůli nedodržení EET, v ostatních případech nebylo šetření dosud uzavřeno. Může dojít až do správního řízení, kde jsou pokuty výrazně vyšší (až půl milionu a uzavření provozovny). Celníci také zajistili 18 rostlin marihuany a vybrali nedoplatky na daních ve výši 16 tisíc korun. Článek vyšel 3/12/2018 a nikde není uvedeno, že by se jednalo o archiv, takže je to docela aktuelní zpráva, která fakt není moc legrační.

A druhá citace je malinko starší, ale o nic veselejší.

„V době zahájení kulturního programu ve zhruba 20.15 vtrhlo dnes na zaplněný sál komando ve složení asi 10 policajtů, několik hasičů, několik ČOIkařů a hygiena, všichni najednou,“ postěžoval si Martin Bauer na sociální síti.
Nic netušící platící diváky překvapil v Jablonci HAD. Neboli „přepadovka“ ukrývající se pod iniciálovou zkratkou slov hazard, alkohol a děti. Policisté například kontrolují, jestli provozovatelé klubu nenalévají lidem mladším 18 let.
Pod taktovkou policistů přišla do klubu i plejáda pracovníků hygieny nebo České obchodní inspekce. Její kontroloři například zjišťují, jestli prodejce nešidí. Policisté dávali dýchnout lidem, kteří vypadali mladší. Kontrolovali rovněž občanské průkazy.

Jestli je na tom něco pozitivního, tak můžeme mít pocit, že mládneme.

Tagy