weby pro nejsevernější čechy

Mnozí tady v Ústí tvrdí, že to nejlepší, co Ústí mohlo potkat a naštěstí potkalo, je FUD na UJEPu

Moje minulý kulturní tipy se ukázaly jako dost kontroverzní. Čtenáři si spíš všimli, že jsem psal o vínu. Ale to fakt neměla být nějaká moudrost, spíš pokus být vtipnej. Tak by to v těhlech krátkejch fejetonech mělo být, ne? Teď mi ještě někdo určitě předhodí, že to, co píšu, není fejeton. Manželka mi třeba doporučuje, abych četl fejetony Emila Hakla, jejich souborný vydání nedávno vyšlo pod názvem Výsek. Tak jsem to zkusil a řekl si, že raději psát nebudu, že týdle Haklovy kvalitu se ani zdaleka nepřiblížim. Ale jak vidíte, zas píšu, Douša se zas ozval.

Koukám se teď na program ústeckýho multiplexu ve Fóru a nejsem z toho moc moudrej, já totiž ty filmy vůbec neznám. Jasný, z valný většiny jsou pro děti. A pak horory, komiksový filmový adaptace a zas nějaká akční bojůvka. Samozřejmě se tam už nějakej pátek drží Bohemian Rhapsody. Sorry, mě ale stačí, když slyšim We Are The Champions a tuhne mi krev v žilách. Dopátrat se v Palace Cinemas v ústecký verzi filmu, kterej by mě donutil tam vlízt, to je holt problém. Nejspíš ale moje chyba.

Každou první středu v měsíci, když slyšim zkoušku sirén, vim, že musim koupit kámošovi panáka, aby mi nevypnul Apple Music. On má to rodinné sdílení a jeho děti s tim zatím neuměj dělat, jenom jeho manželka, tak mě pozval do rodiny a já můžu poslouchat. Je to strašně velkej hudební vesmír. Novinky, starší věci, neznámý věci. Ideální, nemusíš bejt pirát a najdeš, co chceš. Z poslední doby mi nejvíc dat mimo wifi sežraly alba Double Negative od Low a Jassbusters od Connana Mockasina. A je skvělý, že tadle služba je i v Ústí, v Děčíně, v Teplicích a dokonce i v Šenově. To je pro rejpaly, aby mi pak nepsali, co má todle streamování společnýho s děním na severu.

Mnozí tady v Ústí tvrdí, že to nejlepší, co Ústí mohlo potkat a naštěstí potkalo, je FUD na UJEPu. Začátkem února to můžete zkontrolovat přímo na FUDu. Každoroční výstava klauzurních prací studentů nazvaná Zimní sklizeň by vám mohla napovědět, jestli todle výše uvedený tvrzení má něco společnýho s pravdou, nebo je přehnaný. Je to zadarmo a přímo v baráku FUDu na Klíši, těsně vedle legendy Na Růžku. O ní třeba příště.

 

Tagy