weby pro nejsevernější čechy

Orchideje, orchideje, orchideje! VELIKONOČNÍ VELETRH DRESDNER OSTERN S PRODEJNÍ VÝSTAVOU ORCHIDEJÍ | 28.–31. 3. 2019

Jarní zahrádkářský veletrh DRESDNER OSTERN, největší a nejoblíbenější veletrh v Drážďanech, zve tradičně krátce před Velikonocemi, letos od 28.–31. března 2019, na výstaviště MESSE DRESDEN. Na výstavišti bude zastoupeno na 350 vystavovatelů. Veletrh DRESDNER OSTERN otevře své brány již po šestadvacáté a návštěvníci tu mohou pod jednou střechou získat nejen užitečné rady, ale i nakoupit spoustu nezbytných věcí pro novou sezonu.

Na výstavišti bude zastoupeno na 350 vystavovatelů, kteří předvedou pestrou škálu nabídek pro zahrádkáře od pěstování okrasných květin a léčivých bylin až po kultivaci ovoce a zeleniny. Chybět nebudou ani hospodářská zvířata a ukázka řemesel. Díky rozmanitosti je veletrh zážitkem zahradnických nadšenců všech věkový kategorií, kteří se mohou dozvědět zajímavá fakta, ochutnat zdravé přírodní produkty nebo si něco vyrobit.

MEZINÁRODNÍ PRODEJNÍ VÝSTAVA ORCHIDEJÍ

V rámci jarního veletrhu se koná jedna z největších a nejkrásnějších mezinárodních výstav orchidejí v Evropě. Pěstitelé ze čtyř kontinentů vytvoří v hale 1 fascinující přehlídku 20 000 rostlin a 100 000 květů. Výstava je prodejní.

V pátek 29. března se mohou návštěvníci zdržet až do nočních hodin a vychutnat si speciální večerní atmosféru v rámci Noci orchidejí »NACHT der ORCHIDEEN« a užít okamžik, kdy je na výstavě komornější atmosféra. Velkolepě osvětlené stojany zvou na procházku do exotického prostředí. Pěstitelé orchidejí zároveň názorně předvedou, jak o tyto rostliny pečovat. Vstupenky na Noc orchidejí jsou k dispozici jak v předprodeji, tak přímo na místě u pokladny.

KVĚTINÁŘSKÉ MISTROVSTVÍ A DOPROVODNÝ PROGRAM

Veletrh i výstava nabídne pestrý doprovodný program. Návštěvníci se mohou těšit na soutěž saských květinářů v rámci Saského floristického mistrovství. Členové odborného svazu Německých floristů (Fachverband Deutscher Floristen) budou po celou dobu veletrhu vázat čerstvé květiny přímo před očima návštěvníků a tvořit nádherné kytice. Ty nejlepší z nich budou v neděli 31. března od 15 hodin vydraženy.

Na podiu v hale 4 se bude odvíjet zábavní program s divadlem pro děti, různými vystoupeními. Pro děti jsou tu výtvarné dílny a veletrh navštíví i velikonoční zajíček.

Již ve čtvrtek 28. 3. 2019 v 11 hodin proběhne v hale 1 křest nového druhu orchidejí. Jejich kmotrem se stane oblíbený německý popový zpěvák Christian Lais. Následovat bude zpěvákův 45minutový koncert a autogramiáda. V pátek 29. 3. 2019 ve 14 hodin vystoupí na podiu v hale 1 další popová hvězda, zpěvák Anthony Weihs.

Pod heslem „Erlebniswelt Kleingarten“ (Zahrádkářský svět plný zážitků) předvádí městské sdružení Dresdner Gartenfreunde e. V. souvislosti mezi utvářením zahrady a pěstováním ovoce a zeleniny, léčivých rostlin a koření, mezi odpočinkem a zahradničením a vším okolo.

HLAVNÍ INFORMACE O VELIKONOČNÍM ZAHRADNÍM VELETRHU DRESDNER OSTERN

KDY: čtvrtek až neděle 28.–31. 3. 2019 10–18 h | Noc orchidejí v pátek 29. 3. 2019 19–23 h

KDE: výstaviště Messe Dresden, Messering 6, 01067 Dresden

DOPRAVA: 🚗 Možnost parkování u areálu výstaviště na parkovacích plochách P1, P2 a P7 (parkovací místa pro postižené osoby jsou vyhrazena přímo před hlavním vchodem „Hauptfoyer“ a před halou HALLE 1), parkovné 5 €/den (platí se při vjezdu) | 🚋 Tramvaj č. 10 zastávka „Messe Dresden“

PARKOVÁNÍ PRO ZÁJEZDOVÉ AUTOBUSY: parkoviště 2 / 2a Pieschener Allee | celodenní tarif 7 € (POZOR! Při placení je třeba u parkomatu stisknout ŽLUTÉ TLAČÍTKO pro volbu tarifu pro autobusy. K placení potřebujete euro-mince. Parkomat nevrací drobné!

VSTUPNÉ: 9 €/ 7,50 €, děti od 7 do 14 let 4 €, děti do 6 let zdarma, rodinná vstupenka (2 dospělí a až 2 děti do 14 let) 20 €, single rodinná vstupenka (1 dospělý a až 2 děti do 14 let) 12 € | skupinové vstupné nad 10 osob 7,50 €/osoba | vstup psů pouze s platným očkovacím průkazem | vstupenka na NACHT der ORCHIDEEN (Noc Orchidejí) v pátek 19-23 h stojí 12 €/ 10 €, děti od 7 do 14 let 7 €

Tagy