weby pro nejsevernější čechy

Program Muzea města Ústí nad Labem – září 2019

Také v zářijovém programu Muzea města Ústí nad Labem na Vás čeká mnoho zajímavých akcí. První poprázdninový měsíc bude bohatý zejména na nově otevřené výstavy.  V září otvíráme rovnou tři!

Již v úterý 3. září vás od 16.00 hodin zveme na vernisáž výstavy s názvem K3 – GRAFICKOU CESTOU posluchaček University třetího věku. Výtvarná díla Ludmily Kalábové, Hany Kejzlarova a Jaroslavy Kordové budou vystavena v prostoru muzejní kavárny.

NEUVĚŘITELNÝ SVĚT PRVNÍCH ZEMĚDĚLCŮ – tak je jmenuje naše další nová výstava, která bude slavnostně zahájena 17. září a která vám interaktivní formou představí život našich předků před 7000 lety. Na této putovní výstavě bude kromě unikátních exponátů, zapůjčených z několika muzeí, budou k vidění trojrozměrné modely a repliky nástrojů. Některé dovednosti prvních zemědělců si návštěvníci budou moci sami vyzkoušet.

Vernisáž výstavy JAN DINGA – NÁVRAT představí obrazovou tvorbu malíře, který se do Ústí vrací jako do místa spojeného se vzpomínkami na dobu studií. Jeho zralá tvorba je oslavou kosmických sil v kontrastu s elementárními přírodními reáliemi, jako jsou kapky rosy, krystaly, lastury a kameny.

Stánky firmy Český porcelán vyrostlou v atriu muzea již po deváté a i letos se můžete těšit na každoroční Ústecký den porcelánuK zakoupení budou nejrůznější druhy nádobí od hrnků, po talíře, mísy a velké porcelánové pekáče. Nebude chybět tradiční zboží  jako o klasický modrý cibulák, tak i o nedekorovaný bílý porcelán.

Po letní přestávce také pokračuje cyklus SCHICHTOVA EPOPEJ – NÁZORNÝ PRŮVODCE ČESKOU HISTORIÍ. Sedmý díl nese podtitul „Jan Amos Komenský – myslitel v síti učené korespondence“. Přednáška představí Jana Amose Komenského jako učence a náboženského myslitele, který usiloval o univerzální reformu vědění i nápravu vzdělání, náboženství a politiky.

Kompletní seznam akcí a výstav naleznete na našem webu.

 

Tagy