weby pro nejsevernější čechy

V jakém kantonu je vlastně Praha?

V Česku je možné všechno. V Česku můžete dokonce jít i na pohřeb Boha, v Česku se dokonce můžete dočkat i chvíle, kdy hlava státu nezalže. Prostě země zázraků.

Zatímco se Bůh Karel odebírá ke svému jmenovci tam kamsi nahoru(?) ( a jistou Chramostovou mezitím sfouknou žehem někde bokem…) země samotná i s její hlavou pomazanou (a častosemýlící) řeší už jiné patálie. Čínské patálie.  Stačila jedna malá vzpurnost pražského primátora a hle jak se drolí ta východní láska ke středoevropské zemičce prý podporovaná mohutnými investicemi. Jak rychle se mění blahosklonné pohlazení mocného strýčka SI ve varovně kývající prst nasr zneklidněného vládce východní polokoule (strejda Putin promine…) A ruka neuctivost trestá. Nepokoříš se, nezahraješ si, vzkazuje SI. Ani na housle, ani na flétnu, a možná ani fotbal. Prezident Zeman vypustil ze svých informačních (k)análů zprávu, že rozzlobený čínský (ne)přítel zastaví financování fotbalové Slavie. Jestli je tohle důkaz prezidentovy pravdomluvnosti, kterou jsem v úvodu naznačil, vážně nevím, spíše mě ohromilo prosté přiznání, že peníze do slávistické kasičky byla ta největší a nejúspěšnější finanční transakce pandího obra v Čechách. Za šest let podlézání, podržtaškových návštěv v Pekingu, čínských vlaječek v pražských ulicích a v neposlední řadě zatýkání (českých!) odpůrců krvavého režimu …. no za to všechno mi to přijde hodně málo. Po prvotním setření toho servilního slizu se jasně ukazuje, že pokud někam peníze tekly, bylo to do soukromých kapes a ne do veřejného sektoru. Teď jen zbývá ta kocovina z prozření a nepokojné rojení ve vršovickém Edenu (čínsky 伊甸園).

Představuji si, jak mocný SI sedí v Pekingu na kopci své upevňované moci, stejně jako drak Šmak v Osamělé Hoře, a jeho dlouhé uši naslouchají, co se kde v říši šustne. Na pekingském náměstí je stále nebeský klid, skoro všichni ujgurové jsou už proti své vůli bezpečně ubytovaní a ten starý Dalajláma už se taky tolik neproducíruje po prezidentských palácích. Jen na jihu je opovážlivý neklid. Zatracený Hong-Kong! A Taiwan ještě k tomu. Moje, všechno je moje! A toto je co? Praha? V jakém je to sakra kantonu?

Tagy