weby pro nejsevernější čechy

Tvoříme Děčín 2020: Pro návrhy obyvatel je letos opět připraveno 5 milionů korun

Oblíbená akce Tvoříme Děčín, ve které mohou lidé podávat návrhy na zlepšení města, vstupuje do třetího ročníku. Rada města na realizaci návrhů odsouhlasila pět milionů korun, což je stejná částka jako v předchozích letech.

„Vhodné jsou zejména návrhy na úpravy či instalace prvků ve veřejném prostoru, zvelebení veřejného prostranství, zkvalitnění životního prostředí, sousedská setkání, vzdělávání, volnočasové aktivity a podobně,“ popisuje Jiří Anděl, náměstek primátora, který má městské finance na starosti.

Oproti předchozím dvěma ročníkům došlo ke změně časového harmonogramu tak, aby příprava projektů vycházela na zimní období roku. Lidé budou moci podávat své návrhy během jara 2020. Poté úředníci magistrátu prověří, zda je možné návrhy realizovat. O vybraných projektech pak bude opět hlasovat veřejnost. Realizace se dočkají ty projekty, na něž vystačí schválený pětimilionový rozpočet. Přesné termíny, od kdy bude možné předkládat na magistrát nápady, budou zveřejněny během měsíce února na www.tvorimedecin.cz. Nyní se připravuje nový přehlednější web, jeho spuštění je naplánováno právě během února.

Minulé dva ročníky Tvoříme Děčín měly mezi lidmi velký úspěch. Loni lidé podali 54 návrhů, 27 z nich splnilo podmínky participativního programu a postoupilo do hlasování, ve kterém lidé vybrali ty, které si přejí v Děčíně uskutečnit. V současné době dochází postupně k jejich realizaci.

„Vážíme si, že lidé mají o tuto akci zájem a že se zapojují do neustálého vylepšování našeho města,“ říká primátor města Jaroslav Hrouda.

Z minulého ročníku Tvoříme Děčín bylo dokončeno například workoutové hřiště v Březinách, lesní běžecké trasy či byla prořezaná a upravená Sněžnická vyhlídka. Realizace některých schválených projektů kvůli náročné projektové přípravě trvá déle, průběžně se na nich ale pracuje.

 

Tagy