weby pro nejsevernější čechy

Nepropadejte panice!

NEPROPADEJTE PANICE! Nejlépe se vůbec nehýbejte, vyčkejte dalších příkazů jak čelit té strašné nákaze. Média vás budou informovat o všem podstatném. Například vám pečlivě rozeberou případy prvních deseti nakažených tak, že nebude problém je podle toho jmenovitě identifikovat. Naopak nakažení od jedenáctého výše se už stávají pouze statistickými čísly a jejich naděje dostat se do médií je pouze v případě jejich úmrtí (ovšem pokud to stihnout v TOP 10!), nebo pokud se v těchto dnech nechají zadržet na hranicích pod namířenými teploměry.

NEPROPADEJTE PANICE! Mějte neustále zapnuté televizní zpravodajství nebo rozhlas. Slovo koronavirus tam padá s frekvencí 3 – 5x za minutu. Co na tom, že se pro své potřeby většinou nedozvíte nic podstatného, ale jen to, že kdesi kdosi cosi navrhl bez valné šance na vymahatelnost. Rozhodně to ovšem není šíření paniky, ale informování obyvatelstva! Mohou tu nemoc dostat taky kočičky? Mimochodem jak to vlastně pokračuje v Číně? Žije tam ještě někdo? A v Děčíně? A v Jičíně?

NEPROPADEJTE PANICE! Stát se o vás postará moudrými preventivními opatřeními. Například zruší pro diváky to (po premiérsku!) mistrovství světa v biáltloně, páč by tam přijelo moc lidí a sportovci by nemohli běhat na zdravém vzduchu. Raději ty smutné fanoušky nechá se tísnit ve dvacetitisícovém davu na stadionu při derby Slavia – Sparta. (tady platí dík slávistickým fanouškům za preventivní vykuřování celého prostoru, tudíž zlí nemocní duchové neměli šanci udeřit).

NEPROPADEJTE PANICE! Pokud vás na cestách přece jen nohy zanesou do nebezpečných oblastí (ale to rozhodně není podmínkou!) přijde vám SMS s instrukcemi jak sám sebe povinně zneškodnit. Co na tom, že vám k tomu stačí i nevinná samostatná procházka do přírody tady v pohraničí, často jen výlet za humna (Zpráva „Vítejte v Německu …“ je tu přeci důslednější než finančák). O každodenních pendlerech za prací ani nemluvě. Ti asi budou po každé šichtě dva týdny doma …. nebo prostě přestanou vozit telefon (když to bez sociálních sítí psychicky unesou).

NO PROSTĚ NEPROPADEJTE PANICE! Než se ta infekční záležitost přežene, stihne se možná zamést pod koberec jak je to s tím premiérským střetem zájmů, s kolosálně hrůzným stavem státního rozpočtu, faltýnovsko-brněnským loupením, napadáním europoslanců, a s dalšími lapáliemi … a … svět bude zase krásný a růžový. Teda jen pro ty přeživší, samozřejmě.

Tagy