weby pro nejsevernější čechy

Hraničář opět otevírá své dveře

S postupným uvolňováním vládních opatřeníse vrací život i do Hraničáře. Už teď pro návštěvníky chystáme upravený program až do konce léta. Návrat do stavu před krizí je samozřejmě běh na dlouhou trať a my tomu program i naše fungování musíme přizpůsobit. I když je kultura důležitá, vaše zdraví je pro nás přednější.

Galerie vás zve

Nejdříve se dočkala otevření naše galerie. První komentovaná prohlídka proběhla už ve čtvrtek 14. května a další budou brzy následovat. Doprovodný program výstavy Poslední den stvoření byl bohužel krizí velmi zasažen, ale tým galerie dělá vše pro to, aby vám to bohatě vynahradil.

Těšit se můžete na přednášku od Terezy Stöckelové s názvem Po stranách antropocénu, která v Galerii Hraničář proběhne 28. 5. od 16:30. V přednášce se dozvíte, jestli naše civilizace už dnes hrubě naráží na limity globalizace, a jaké pohyby a propojení nám mohou pomoci vymanit se ze záludné osy pokroku a návratu.

Výstava Poslední den stvoření bude otevřena až do konce srpna. To znamená více jak o měsíc déle, než bylo původně plánováno. Galerie je aktuálně v upraveném režimu otevřena od 14:00 do 17:00 od úterý do pátku. A od 25. května se vrací zpátky k původní otevírací době út–pá: 14:00–19:30.

Kino v omezeném režimu

Od 19. 5. mohou diváci opět navštívit i hraničářský kinosál. Počet míst v sále bude omezený na 80 lidí na jedno představení a dle zavedených opatření budou muset být mezi diváky prázdná místa. Kromě těchto opatření budeme upravovat i promítací dny. Promítat bychom měli vždy v úterý, ve středu a ve čtvrtek od 20:00. V tomto režimu budeme promítat až do konce června.

Těšit se můžete na reprízy úspěšných filmových trháků jako Králíček Jojo (20. 5.), Vlastníci nebo Joker, ale i na novinky nebo filmy, které rozhodně stojí za pozornost jako například Vysoká dívka (26. 5.), Maják nebo Zelený rytíř.

Start běžného provozu kina zároveň znamená ukončení naší účasti na projektu Moje kino LIVE.

Léto na ulici bude

Zásadní informací určitě také je, že venkovní festival a oblíbené místo setkání, Léto na ulici, se konat bude. Vzhledem ke skutečnosti, že Hraničář žádná letní pauza letos nečeká, bude Léto na ulici trvat mnohem déle, než jsou návštěvníci zvyklí. Finální podobu a náplň letního programu teprve formujeme.

Do kavárny již brzy

Ačkoliv je okénko kavárny Café ve foyer pro vás už nyní otevřeno od úterý do pátku od 14:00 do 17:00, od 25. května se můžete těšit na její běžný provoz.

Podcast

Hraničář bude i nadále tvořit obsah online. Nejnověji jsme se pustili do formátu podcastů, kterými budeme přibližovat (nejen) témata výstavy a jejich doprovodného programu. První z nich se věnuje jezeru Milada, jeho formování, směřování a možným rizikům do budoucna.

Všechny dílu hraničářského podcastu naleznete zde: https://soundcloud.com/hranicar

Bezpečnostní opatření

V Hraničáři ctíme všechna vládní nařízení a vyzýváme všechny návštěvníky k jejich dodržování a ohleduplnosti. Vstupujte pouze v rouškách, dokud bude toto nařízení platné. Používejte dezinfekci, kterou jsme pro vás na místě připravili. A pokud máte teplotu nebo se necítíte dobře, odložte prosím raději výpravu za kulturou na jindy.

Pomozte kultuře na nohy!

Poslední týdny byly pro všechny kulturní organizace, které pro vás nemohly připravovat svůj program, velmi těžkým obdobím. Některé z nich momentálně bojují o své přežití. Hraničář jakožto nezávislá kulturní organizace nemá v tuto chvíli budoucnost vůbec jistou. Je proto pro nás více než kdy dřív důležitě vědět, že jste s námi. Velmi nám pomůže, když na náš program budete opět chodit nebo nás podpoříte třeba pravidelným příspěvkem.

Děkujeme!

 

Tagy