weby pro nejsevernější čechy

Tygři po dlouhé době zvítězili za tři body, porazili Plzeň 4:2

Zápas mezi libereckými Tygry a HC Plzeň 1929, který  se odehrál 26. 11. (po roce) opět v nouzovém stavu (ten byl vyhlášen předešlý den), a ve kterém se na liberecký led vrátil Michal Bulíř, který v minulých sezonách dělal radost domácím fanouškům. Tentokrát však dorazil s okřídleným šípem na dresu a dlouho se hrálo nerozhodně.

Ještě před utkáním vysvětloval novinářům tiskový mluvčí domácích, jak složité bylo přizpůsobit se novým podmínkám. Ve stručnosti: přednost dostali věrní majitelé permanentek, klub je nakloněn spíše v soutěži pokračovat i za těchto podmínek, nežli soutěž přerušit.

Hned na začátku první třetiny skóroval plzeňský Budík, v osmé minutě srovnal Filippi. Převahu hostů občas narušil brejk domácích, branka však do konce třetiny nepadla.

Ani druhá třetina si důležité minuty nechal do závěrečných minut. V šestatřicáté minutě zvýšil náskok hostů Lang. Domácí ale zabojovali a minutu před koncem vyrovnal Vlach a o pár vteřin později dokonce Gríger otočil skóre a Tygři šli do poslední třetiny s jednobrankovým náskokem.

Ten v osmačtyřicáté minutě pojistil Fillipi a i když hosté zkusili ještě hru v šesti, skore už se neměnilo.

Po dlouhém půstu mají liberečtí plný bodový příděl a povolená tisícovka diváků se měla z čeho radovat.

Góly:1:41 Budík (Plzeň) – 0:1, 7:59 Filippi (Liberec) – 1:1, 35:39 Lang (Plzeň) – 1:2, 38:57 Vlach (Liberec) – 2:2, 39:42 Gríger (Liberec) – 3:2, 47:56 Filippi (Liberec) – 4:2

Tagy