weby pro nejsevernější čechy

Kometa vyloupila Tygry, zvítězila 2:4

Zápas osmadvacátého kola mezi libereckými Tygry a brněnskou Kometou o třinácté (!) místo v tabulce nepřinesl zrovna pohledný hokej, ani příliš napínavý průběh. Domácí sice získali vedení hned ve čtvrté minutě (Vlach), potom ale prohospodařili téměř dvouminutovou přesilovku pět na tři a zápas  se doloudal do první přestávky.

V té asi zazvonil budíček spíše hostům. Nejprve Zaťovič srovnal a druhou branku přidal Zbořil. Hosté otočili skóre a do třetí třetiny nastoupili s vědomím této, ne sice výrazné, ale přeci jen, výhody.

Ve čtyřiačtyřicáté minutě přišla chvilka, kdy Klepiš poslal kotouč za vlastní branku, ten se poněkud nešťastně odrazil před Kváču, který ovšem nestačil zareagovat před dorážkou Rákose.

Když jsem mluvil o budíčku, ten jakoby domácím zazvonil až nyní. Přidali na tempu a agresivitě. Tahle snaha ale byla odměněna úspěchem až necelé tři minuty před koncem a stav na konečných 2:4 upravil Ivan.

Liberecký tým neodvádí ani zdaleka výkony, na které jsme byli zvyklí v minulých letech, ale to není všechno. Padá do podprůměru a prosincová nadílka domácích zápasů bude těžkou zkouškou pro Tygry, kteří mají možná na víc, ale jestli tomu tak bude, je otázka pro vědmu.

Góly:3:20 Vlach (Liberec) – 1:0, 22:03 Zaťovič (Kometa Brno) – 1:1, 29:06 – Zbořil (Kometa Brno) – 1:2, 43:30 – Rákos (Kometa Brno) – 1:3, 57:06 Ivan (Liberec) – 2:3, 57:46 Rákos (Kometa Brno) – 2:4

Tagy