weby pro nejsevernější čechy

Dva body pro Tygry, porazili Bruslaře 4:3 v prodloužení

V padesátém extraligovém kole se střetli soupeři, kteří to k sobě mají velmi blízko, když je tedy dálnice mezi Libercem a Mladou Boleslaví sjízdná, průjezdná a bez nehod, které by blokovaly provoz.

Lepší nástup měli hosté, kteří šli do vedení už na začátku páté minuty, domácí se však brzy srovnali a Ordoš na začátku desáté minuty srovnal. A šancí přibývalo, ujala se ale až ta před koncem třetiny a na 2:1 upravil před prvním odchodem do šaten Zachar.

Nástup do druhé třetiny vyšel opět lépe boleslavským, Kotala srovnal na 2:2.

Na ledě se začalo i jiskřit, zejména bývalý kapitán Tygrů a současný kapitán Bruslařů Martin Ševc měl blízko k tomu k nějaké roztržce, ale kromě čtyř trestných minut byl vlastně klid)

Skóre se měnilo ještě jednou, chvilku po polovině zápasu, kdy na 3:2 pro domácí upravil Filippi.

I do třetí třetiny vstoupili hosté lépe, Lunter srovnal na 3:3. Tentokrát boleslavští nechtěli o přijatelné skóre přijít a zůstali aktivnější. Posledních deset minut přidali i domácí, měli tlak, puk do branky Bruslařů ale nedostali.

Na řadě bylo prodloužení ve kterém to bylo jako v celém zápase nahoru dolů. Dvě minuty před koncem nastavené hrací doby ale dostal dvouminutový trest boleslavský Stránský, příliš snahy a seknutí soupeře oslabilo hosty a tentokrát přesilovka rozhodla. Využil ji Birner, Tygři připisují dva body a vyrážejí na pětizápasový trip po cizích hřištích.

Naviděnou koncem února)

Góly:4:03 Fillman (Ml. Boleslav) – 0:1, 9:51 Ordoš (Liberec) – 1:1, 19:44 Zachar (Liberec) – 2:1, 25:31 Kotala (Ml. Boleslav) – 2:2, 32: 28 Filippi (Liberec) – 3:2, 43.02 Lunter (Ml. Boleslav) 3:3, 63:30 Birner (Liberec) 4:3p

Tagy