weby pro nejsevernější čechy

Přivoláváčky vyhrávají

Řekněme si to otevřeně, za nevýraznými výsledky naší hokejové reprezentace nestojí hráči, jejich šikovnost nebo ničemnost, nestojí za nimi postava trenéra, který může být z Finska nebo odněkud jinud, není za tím jeho schopnost křičet a řvát nebo prostě jenom tak žvýkat, nestojí za nimi ani politika hokejového svazu – a úplně nejmíň za tím je postava šéfa této organizace.
Viníkem jsou jednoznačně fanoušci a jejich chování při sledování zápasů.
A nejenom sledování. Svou roli samozřejmě hraje i chování před zápasem.
Vyvěsili jste před zápasem v restauraci vlajku?
Jako vloni? Jako předloni nebo jako v roce 1998? Protože jenom v roce 1998 to bylo úplně správně!
Možná jste ji letos dali výš nebo níž – a TO je TA chyba.
Měli jste správný zasedací pořádek?
Neseděl vloni Franta vedle Josefa? A pivo nosila Lucka, nebo Pepa? He?
Byl se při brance, která vyhrává zápas, vyčurat Petr? Neměl jít Jirka?
Samé otázky.
Tohle všechno jsou rituály, které je samozřejmě potřeba dodržovat. Fanoušci ale mají mít vzorný přístup pořád a je pochopitelně nutné i inovovat.
Bylo tradicí, že se zapíjela každá branka vstřelená soupeři, jenomže když to tam, jak se říká, nepadá a nálada na placu je zbytečně komorní, přicházejí na řadu zlepšováky.
V tom nám pomohlo třeba nasazení hráče Davida Skleničky.
Když komentátor zahlásí Sklenička, je potřeba skleničku pozvednout a dát si alespoň hlt, takže propříště vyzýváme Davida k větší aktivitě!
Ale tím naše kreativita neskončila!
Když už není co zapíjet, přišly na řadu takzvané přivoláváčky.
Třeba v zápase o finálovou účast, v němž se naši střetli s hráči Kanady, tahle finta fungovala naprosto skvěle. Každý přivoláváček znamenal další branku. Pohříchu tedy v naší brance, ale stačí doladit několik detailů a góly budeme dávat my.
Už teď je jasné, že nastoupená cesta přináší slušné výsledky a že po dostatečném počtu přivoláváčků bývá jednodušší se s porážkou vyrovnat. Někteří druhý den dokonce ani nemají tušení, jak zápas nakonec dopadl.
A jako důkaz toho, že ani fandové to nevzdali a celý svůj závěrečný zápas ladili formu, je tu skóre zápasu o bronz, ve kterém nakonec fanoušci Česka zvítězili nad fanoušky Spojených států.
Množství přivoláváčků nakonec zvrátilo zápas a naši mohli slavit po celé zemi!
Teď je nutné do příštího šampionátu trénovat a udržovat se ve formě. Potom možná uvidíme i finále, kam jsme to letos, bohužel, nedotáhli.
Ale co, na finále sere pes. Důležitej je bronz!
A dneska hraje až do večera Sklenička.

(psáno pro reflex)

Tagy